הבחור הזה בונה בתים מבקבוקי פלסטיק שהוא מוציא מהפחים וזה נראה פשוט מדהים
ישנן כל כך הרבה יוזמות נפלאות סביב העולם שאנשים לוקחים על עצמם כדי לעצור את ההשפעות הסביבתיות האיומות שאנחנו גורמים לכדור הארץ, החל מהכחדת בעלי חיים ועד זיהום מים ואוויר, אין ספק שעשינו פה בלאגן רציני, ולכן חשוב למצוא דרכים חדשות ויצירתיות להפסיק את הנזק ולנסות לתקן. אז, בכל פעם שמישהו מפציע עם רעיון חדש, עלינו לתת לו רוח גבית ולעודד אותו להמשיך.
לפרטים נוספים, בקרו ב-Plastic Bottle Village
יום אחד, היזם הקנדי רוברט באזו התעייף מבקבוקי הפלסטיק ששוכבים להם בכל מקום, לכן החליט ליצור דרך חדש למחזר אותם.
אז, הוא עבר לבוקס דל טורו בפנמה, והקים כפר שבנוי כולו מבקבוקי פלסטיק. מטרת הכפר שלו הייתה להקטין את זיהום הפלסטיק ולהשמיש אותם כאבני בניין.
בהודעתו הציבורית, מוסר רוברט:
״אני רוצה שהעולם ידע שניתן להשתמש בבקבוקי פלסטיק בדרכים רבות ומגוונות:
1. בידוד הבית
2. מקלטי בזק לאחר אסונות טבע
3. מבנים עבור בעלי חיים בחוות
4. בניית בריכות שחייה
5. מתקנים לאיסוף מים
6. מתקנים לאיסוף פסולת
7. נתיבי מים חקלאיים
8. בניית מחסנים למסחר
9. אסמים
10. כבישים ודרכים
מה שאולי נראה לא יפה במיוחד במהםך הבנייה, נראה בסופו כמו בית מדהים שרבים מאיתנו היו שמחים לגור בו.
אבל בניית בתים היא לא הדבר היחיד שמעסיק את היזם הזה, המטרה העיקרית של החבר שלו היא להעלות את המודעות לגבי המצב הטראגי של כדור הארץ והחשיבות של צמצום השימוש בבקבוקי פלסטיק. האתר שלהם מנתח גם את היסטורית השימוש בפלסטיק מסביב לעולם ומראה את ההשפעות של זיהום הפלסטיק איתם אנחנו מתמודדים כרגע.
1978: קוקה קולה ופפסי מציגות את בקבוקי הפלסטיק מסוג 2l PET לעולם.
כולנו חשבנו אז שמדובר ברעיון מבריק, המצאה גאונית. יכולת לפתוח ולסגור את הבקבוק פעמים רבות, לאחסן אותם בארגזי הפיקניק שלכם וכדומה.
אבל מה שלא כולם חשבו עליו, הוא המעבר בין בקבוקי זכוכית עליהם יכולנו לקבל חזרה את הפיקדון, לבקבוקי פלסטיק ללא פיקדון כזה.
המבקבקים העבירו את האחריות למחזור אלינו, בני האדם בעולם. הם לא היו צריכים לאסוף יותר את הבקבוקים הריקים, ולהחזירם למפעל. כיוון אחד בלבד, וואו, איזה חיסכון בעלות, בין יתר היתרונות.
האתר מציע בנוסף תמונות ״לפני״ ו-״אחרי״ של הבית.
למעשה, כולם יכולים לקנות פיסת אדמה ולבנות בית על האי. לפי האתר, פיסת אדמה עולם כ-19,000$ והארכיטקטים מוכנים לבנות את בית החלומות שלך שם.
דרושים כ-14,000 בקבוקי פלסטיק כדי לבנות בית בן 100 מטרים רבועים בכפר.
״אנחנו חיים בבתים שעשויים מכל מה שצרכנו וזרקנו, ומנסים להסב את החומרים הללו לכאלה שניתן לבנות מהם בצורה מודרנית, בסטייל ובאיכות גבוהה. הבתים הללו חסינים גם מפני רעידות אדמה, שומרים על טמפרטורה צוננת, ואין צורך אפילו במיזוג אוויר. זה גם עוזר לשימור אנרגיה בכפר, שמורכב מקהילה המונעת על אנרגיה סולרית.
״היתרונות בחיים על האי, שכל מוצרי הצריכה מגיעים במעבורת ועטופים בפלסטיק. התושבים משתמשים במוצרים, ואריזות הפלסטיק נשארות כלואות על האי. מעולם לא תראו את המעבורת חוזרת עם פלסטיק״
האי זוכה לביקור של למעלה מ-100,000 תיירים בכל שנה, אשר נשארים לפחות ל-5 ימים. עכשיו יש לך חצי מיליון מבקרים יומיים. אם כל אחד צורך משקה אחד ביום, יש לך מיליון בקבוקים שנשארים על האי הקטן הזה.״
כפר הפלסטיק מציע לתיירים ביקור בטירת הפלסטיק.
הרעיון העיקרי מאחורי הטירה הוא להעניק השראה לאחרים ולהבין כמה פלסטיק מקיף אותנו ולעודד אנשים להשתמש בכמה שפחות פלסטיק או לפחות לנסות למחזר ביעילות.
לקחו שנתיים לסיים את הטירה, שכעת בעלת 4 קומות ונבנתה מ-40,000 בקבוקים.
ישנם שני חדרי אורחים גדולים בטירה וסוויטה נשיאותית אחת, ובנוסף יש גם בר מסעדה ואיזור סעודה גדול עם נוף מדהים.
ישנו אפילו ״כלא״ מפלסטיק בו ניתן לבקר וללמוד על ההשפעה האיומה של המעשים שלנו על כדור הארץ.
מטרת הביקור ב״כלא״ הוא לעודד אנשים וללמוד כיצד לעזור לכדור הארץ, ובנוסף גם לחנך את הדור הצעיר על נושאים חשובים אלו.
למרות שבעיית הזיהום שנגרמה כתוצאה מהשימוש בבקבוקי פלסטיק היא עניין רציני מאוד, הצינוק הוא מקום כיפי ומשעשע בו תוכלו להפוך לחלק מפתרון הבעיה, ע״י ״כליאת עצמכם״ עבור הפשעים הללו.
ההשראה מהביקור בטירה מציעה גם אפשרויות נוחות במיוחד לישון בכלא, כשאתם אוחזים במפתח. שילוב הצורך בקיום ידידותי יותר לסביבה ובטוויסט מלא הומור לגבי ההשלכות של הפעולות הללו. שהייה בצינוק מציעה את האפשרות להפוך מודע יותר לבעית הפלסטיק ההולכת וגדלה, וליהנות גם מהרפתקה של פעם בחיים.
למעשה, זה לא המקום היחיד בו אנשים משתמשים בפלסטיק למטרה נעלה.
לפי ה- UNHCR, במדבריות המרוחקות של דרום מערב אלג׳יר, פליטה צעירה ממלאת בקבוקי פלסטיק כדי לבנות מחסות מפני לתנאי מזג האוויר הקשים. הרעיון של שימוש בפלסטיק כחומר בניין מתפשט סביב העולם לא בגלל שהוא זול מאוד, אלא גם כי הוא מביא מזור לבעית הזיהום האדירה.
