ארבע אימהות חד הוריות קונות בית ומגדלות בו ילדים יחד: ׳יש לשרוף את ספר החוקים לחיים׳
בניית ׳קומונת אימהות׳ ומתן האפשרות לבעלים לבקר אותן הפכה לבדיחה חוזרת ונשנית בין האימהות הולי הארפר והארין הופר.
אבל כששתיהן התגרשו ונדהמו מעליות המחייה הגבוהות בוושינגטון די.סי – בשילוב המגפה שהכתה אז – הרעיון לא נראה כל כך תמוה.
״הולי ואני אמרנו, ׳למה שלא נעשה זאת?׳״, משחזרת הארפר.
תוך שבוע, הן מצאו בית המחולק ל-4 יחידות, וכינו אותו בשם ׳בית הסירנות׳ (“Siren House״), על שמן של היצורות המיתיות שחיו במעמקי הים.
שני האימהות החד הוריות מצאו שתי נשים חד הוריות אחרות, ג׳ן וליאנדרה, וכולן קנו יחד את הבית ועברו אליו במשותף, כשהן חולקות, גם את גידול הילדים. לא מדובר בקומונה או במשפחה מורחבת החיה ביחד, אלא מעין סידור ממנו מרוויח כל אחד מהחברים (והחברות).
״בכל יום, ישנה מעין רשת ביטחון רוחנית. אני יכולה להיות איומה, אני יכולה להיות הגרסה הטובה ביותר שלי, והן רואות אותי כפי שאני, וזה בסדר״, אמרה הופר.
הארפר לא הייתה אחת כזו שסוטה מהמקובל, אבל ההזדמנות לעבור לגור עם חברותיה הגיעה בזמן קריטי בחייה. הנישואין שלה נסתיימו לא מכבר, מלאו לה 40, ואביה נפטר.
״הרגשתי כאילו חיי נשרפים עד עפר״, היא משחזרת. ״יכולתי לפנות להרין ולומר, ׳לא נותר לי דבר. בואי נעשה את זה׳.״
מאז שהחלו במגורים המשותפים, הארפר הבינה משהו משחרר: ׳אתם יכולים להיות מי שבא לכם. שרפו את ספר החוקים לחיים והביטו בחיים כיצד שמתחשק לכם׳.
הסדר המגורים איפשר למשפחות לחסוך כסף בכל חודש ולחיות אף מעבר לצרכיהן הבסיסיים. הנשים חולקות הכל החל ממזון, מכוניות, בייביסיטר, ועד לטיולים עם הכלב וחיבוקים. לדבריה של הארפר, צורת חיים זו חוסכת לה 30,000$ בשנה.
בית הסירנות הוא אף גדול יותר וזול מהבית הקודם של הארפר. טרם גירושיה, היא שכרה דירה בת חדר שינה אחד בגודל 70 מטרים רבועים למשך 18 חודשים. באותו הזמן, שכר הדירה שלה, החנייה, והמיסים הסתכמו ב-2,550$ בחודש.
למרות שכולם נהנים מאוד, כמות רבה של אנשים בבית יכולה להפוך אותו למבולגן לפעמים.
״אני לא יודעים איפה הגרביים של כל אחד…גרביים בכל מקום״, אומרת הופר. ״אייפדים, כלים, ספלים. סחר חליפין רב מתרחש בבית. בדרך כלל בלתי מתוכנן״.
הילדים, בגילאים 9 עד 14, הפכו לחברים ופיתחו מערכות היחסים המזכירות דודנים קרובים. הם אוהבים לחיות בבית הסירנות מאחר וזהו גן עדן לילדים – יש בו סלאקליין (חבל המתוח בין שני עצים עליו אפשר לתרגל הליכה ושיווי משקל), חדר כושר, טרמפולינה גדולה, מסך טלוויזיה ענק, סטודיו לאמנות, ובריכה מתנפחת בקיץ.
ועבור האימהות הרווקות, חלל מחייה. משותף מאפשר להן חופש ברמה אחרת. אם מישהו צריך לצאת מהבית, הוא יכול לעשות זאת מבלי להדאיג אף אחד בידיעה שתמיד ישנו מבוגר בבית שישגיח על הילדים.
״כדי לדאוג שהכל מסודר, האימהות מנהלות ׳פגישות דיירים׳ קבועות כדי לשוחח על נושאים שונים, כולל הוצאות גינה, תיקוני גג, וכדומה. וכדי להוסיף הנאה לכל העניין, הן חותמות את הפגישות הללו בבקבוק שמפניה.
אימהות חד הוריות רבות שרוצות לנסות צורת מחייה כזו שולחות להן שאלות, וארבע הנשים רק מקוות שהרעיון יתרחב.
״סירנה היא מעין יחידת עוצמה פמיניסטית, נכון?״, אומרת הופר. ״אנחנו בונים קהילה, יש לנו מעין שירת סירנות שמקרבת בין אנשים״.
הבית שלהן אינו מושלם, אבל הוא מעניק לארבע משפחות סיכוי טוב יותר לחיים מהנים.
״המטרה בחיים היא לא להיות מאושרים בצורה עילאית אלא ליצור סביבה בה אפשר לנסות ולרדוף אחר האושר מתי שמתחשק לכם״, כתבה הארפר עבור ה-Insider.
צפו בסרטון הבא כדי ללמוד עוד אודות בית הסירנות ודייריו:
בבקשה, שתפו את הכתבה הזו עם כל בני המשפחה והחברים שלכם.
