גברים נפגעים יותר במהלך פרידה, והנה מדוע
פרידה יכולה בהחלט לרסק את ליבה של האישה. אבל קבוצת מוחות מבריקים הגיעה לאחרונה למסקנה שגברים מתמוטטים יותר מהפרטנריות שלהם אחרי הפרידה. גברים הם גם הרבה יותר רגישים בכל הנוגע לשיחה אודות רחשי ליבם (כן, גם הם מדברים על זה). והמסקנות המעניינות האלה הן כולן חלק ממחקר אודות מערכות יחסים שבוצע ע״י פסיכולוגים.
הממצאים האלה הציתו את הסקרנות של צוות האתר שלנו, לכן החלטנו להעיף מבט בד״וח ולשתף את הנקודות המעניינות שבו אתכם.
גברים נוטים לחפש עזרה ברשת בכל הנוגע למערכות יחסים
לצורך איסוף מידע, בדקו מדענים יותר מ-184,000 פוסטים של אנשים ב-Reddit (פורום אינטרנטי ענק) ובמיוחד של קהילה בשם “r/relationships.”
הממצאים שלהם חשפו שכ-55% מהמשתמשים שחיפשו עזרה בפתרון בעיות האהבה שלהם היו גברים, בעוד ש-45% היו נשים.
התוצאות גם חשפו ש״כאב לב״ (heartache) היה המושג הנפוץ ביותר בפוסטים. נושאים אחרים כמו זמן, מאפייני אישיות, בעיות אמון ואינטימיות זכו לדיון בפורום.
החוקרים מאמינים שהאנונימיות בפלטפורמה עזרה לגברים להביע את רגשותיהם בחופשיות
הסטריאוטיפ הישן של גבריות, או הרעיון ש״גברים לא בוכים״, השפיע איכשהו על האופן בו גברים מתמודדים עם רגשותיהם.
כפי שטען משתמש אחד ב-Reddit, ״גברים לא אמורים להביע עצבות טרדה, לכן אנחנו בדרך כלל שומרים את זה לעצמנו כי אנחנו חייבים. איש מחברינו לא רוצה לשמוע כמה זה מסריח ושהלוואי והיינו עושים דברים אחרת, וכדומה״.
הצוות טען ש״אנונימיות, נוחיות וטבע רחב בנגישותו״ של Reddit מאפשר לגברים (שהם ברובם צעירים) לחשוף את נשמתם.
נשים, מצד שני, מחפשות יותר אחר עזרה פנים מול פנים או הולכות לטיפול.
גברים רגישים יותר אודות כאב לבם בהשוואה לנשים
זה עשוי להרים כמה גבות, אבל בהתבסס על המידע של הצוות המדעי, הגברים שוחחו על נושאים שמכסים כאב לב, דייטינג, מסיבות ותכונות אישיות.
בינתיים, הנשים שוחחו יותר על דאגות במונחים של חוסר אכפתיות, כלכלה, ריחוק ומטלות בית.
שארלוט אנטוויסל, מנהלת המחקר, אומרת ש״העובדה שנושא כאב הלב היה נפוץ בקרב גברים בפורום מדגיש שגברים הם לכל הפחות מושפעים מבעיות במערכות היחסים כמו נשים״.
החוקרים גם ראו שרוב הגברים חיפשו תמיכה בשלביה הראשונים של הבעיה. נשים, מנגד, נטו לבקש עזרה כשהמשבר כבר היה חמור.
גברים נראים בטוחים יותר במערכות היחסים שלהם מנשים
השפה בה משתמש כל מגדר חושפת תבניות מסוימות. נשים משתמשות בשפה ממוקדת בעצמן (״אני״) ומציגות רגשות שליליים יותר בפוסטים שלהן.
זה גרם להם להאמין שנשים היו ברובן בשלב ההתקשרות המטרידה (preoccupied attachment) – שלב של היקשרות המלווה בספק בעצמן, שמסתכם בדרך כלל בחרדה ובחוסר ביטחון.
מנגד, גברים השתמשו יותר במילה ״אנחנו״, יחד עם מילות שיוך ורגשות חיוביים. סימנים שהיו עקביים יחד עם מצב של חיבור בטוח (secure attachment state), הקשורות באמון וברגשות חיובים אודות מערכת היחסים.
בכל מקרה, חשוב גם להבחין שהמשתמשים שהיו מזוהים עם מצב של חיבור מזלזל (dismissive attachment state) – או כאלה שלא מעריכים מערכות יחסים – היו ברובם גברים.
החוקרים מקווים שהממצאים האלה יתקנו סטיגמות שליליות מסוימות אודות גברים
החוקר הראשי דוקטור ריאן בויד מאמין שהמחקר מאתגר את הרעיונות הנפוצים אודות הבדלי המגדר בכל הנוגע למערכות יחסים הטרוסקסואליות.
הוא אמר, ״כשמסירים את הסטיגמות החברתיות המסורתיות כנגד גברים שמחפשים עזרה ומשתפים את רגשותיהם…הם נראים מושקעים בעבודה על הקשיים במערכות היחסים שלהם ממש כמו נשים״.
מה אתם חושבים על המסקנות של המחקר? אילו סטריאוטיפים אחרים אתם חושבים שיש לשבור או לשקול מחדש?
