היכן 9 הרגשות הללו מורגשים בגופנו, וכיצד כליאתם יכולה להשפיע על הבריאות שלנו

יש לנו ביטויים רבים עבור הרגשות שלנו – אנחנו חמומי מוח כשאנחנו כועסים, ליבנו כבד כשאנחנו עצובים, ולפעמים אנחנו מרגישים כאילו אנחנו מתפוצצים מאושר. מסתבר שישנו הסבר מדעי מאחורי כל הביטויים הללו, וזה קשור לאופן בו רגשות מסוימים קשורים בחלקי גוף שונים.

צוות האתר שלנו רוצה שכולם יהיו בריאים, לכן אנחנו משתפים את המידע הרלוונטי הזה אודות האופן בו רגשות לא משוחררים יכולים להשפיע על הבריאות שלנו. בנוסף גם הכנו עבורכם טיפים כיצד להתמודד עם רגשות מודחקים אלו


״מטען רגשי״ הוא, פשוטו כמשמעו, רגשות שמכבידים עלינו ומשבשים את תפקודי הגוף שלנו


הכירופרקט ההוליסטי דוקטור ברדלי נלסון, מסביר שרגשות כלואים יכולים לגרום לרטטים ותדרים בחלקים שונים בגופנו.

אם אנחנו לא מעבדים או משחררים אותם, האנרגיה שהם יוצרים יכולה להיתקע בפנים ולבוא לידי ביטוי במתח בשרירים, כאבים או מחלות אחריות.

תרפיסטית הגוף-נפש קלי וינסנט משווה רגשות כלואים ל׳מחסום דרכים ענק על הכביש המהיר׳, שמונע זרימת אנרגיה חופשית

מחקר אחד מיפה את תחושות הגוף הקשורות בכל רגש

קבוצת חוקרים פינים הריצו 5 ניסויים מקוונים יחד עם מאות משתתפים מרקעים תרבותיים שונים.

המשתתפים נחשפו לגירוי שייצר רגשות שונים. הם התבקשו לזהות איזה אזור בגופם מרגיש מופעל, ואילו חלקים מנותקים כשראו גירויים רגשיים שונים.


הצוות גילה שתבניות התחושה הגופנית היו עקביים ביחס לרגשות שנבדקו, ופירוש הדבר שמפת האנטומיה שפיתחו היא אוניברסלית.

אושר ואהבה באים לידי ביטוי בגוף כולו

העוררות הרגשית סביב תחושת אושר משפיעה על השרירים שלנו סביב הבטן, המעי והשלפוחית – ומכאן, המשמעות מאחורי הביטוי, ׳פרפרים בבטן׳.

בכל מקרה, בהשוואה לאושר, אהבה לא מורגשת יותר מדי ברגליים.

שני הרגשות הללו משחררים דופמין וסרוטונין, ההורמונים הקשורים בהרגשה טובה אשר עוזרים לווסת את מצב הרוח והרגשות שלנו. 2 מוליכים עצביים אלו עובדים יד ביד כדי לתחזק איזון כימי בגוף כולו

כעס מורגש בעיקר בפלג הגוף העליון ויכול להשפיע על הלב

ייתכן וזו הסיבה מדוע אנחנו מרגישים צורך לחבוט במישהו שאנחנו כועסים. האנרגיה הרגשית גוברת סביב הזרועות, ואנחנו עשויים לחוש צורך לשחרר את זה.

תחושת כעס משחררת גם אדרנלין, מה שגורם לשרירים שלנו להתהדק וללחץ הדם שלנו לעלות. ישנם גם מחקרים שקושרים בין כעס מודחק ומחלות לב ומערכת חיסונית בתפקוד נמוך.

פחד וגועל משפיעים על פלג הגוף העליון וגם מערכת כלי הדם והלב

תגובת ׳הילחם או ברח׳ של גופנו מתעוררת כשאנחנו מפחדים והיא כוללת שחרור של ההורמונים אפינפרין ונוירואפינפרין, שעוזרים להכין את השרירים לפעילות אלימה.

ההורמונים הללו מגבירים את הפעילות של הלב והריאות, אשר חופפים עם המקרא הרגשי שפיתח צוות החוקרים.

וממש כמו רגשות שליליים אחרים, פחד תכוף עשוי להוביל לסטרס כרוני, שיכול להשפיע על הזיכרון ולהגביר את הסיכון ללקות במחלות הקשורות בכלי הדם והלב.

עצבות נכלאת בראש ובחזה, בעוד שדיכאון משבית את פלג הגוף התחתון

מחקרים הראו שדיכאון עשוי לתרום לשינויים פיזיים במוח ויכולים לגרוב לכאב ראש ודלקות.

תחושת מצוקה יכולה להסתכם גם באובדן העניין בדברים מסוימים, מה שעשוי להסביר מדוע הגפיים אינם מודגשים במפת הגוף.

חרדה מורגשת באזור האגן, שהוא גם האזור המושפע בעת התקפי חרדה

בדומה לפחד, הרגש הזה מעורר אדרנלין ומעלה את קצב הנשימה שלנו כך שהמוח יוכל לקבל יותר חמצן ולהתכונן לסכנה הנשקפת. קצב לב מואץ, וסחרחורת, יכולים להיות הסימפטומים להתקף חרדה.

חרדה מתמדת משבשת את תפקודי הגוף התקינים ויכולה להחליש את המערכת החיסונית שלנו. זה יכול גם להותיר אותנו פגיעים בפני זיהומים וירליים ושאר מחלות אחרות.

רוב הזמן, אנחנו מקבלים ׳רגליים קרות׳ כשאנחנו חרדים. במפה רואים חוסר דגש ברגליים ובכפות הרגליים וזה יכול להיות בשל היצרות כלי הדם, המסתכמת בזרימת דם מופחתת לחלקי הגוף המרוחקים ביותר.

קנאה משפיעה על החזה והראש ויכולה לגרום לבעיות לב

מומחה אחד מתאר קנאה כ׳רגש מורכב המשלב פחד, מתח וכעס׳.

פירוש הדבר הוא שכליאת המפלצת ירוקת העיניים הזו בתוככם יכולה לגרום למחלות לב, רמות אדרנלין גבוהות ונדודי שינה.

ישנן כמה דרכים לשחרר רגשות מהגוף

* מודעות לרגשות שלכם או חיפוש עזרה מקצועית: אנחנו צריכים להבין ולהתחבר לרגשות שלנו קודם לכן כדי שנוכל לחפש פתרונות שיתאימו לנו

* פעילות גופנית: תנועות אלו יכולים לעזור לנו לשחרר מתח ואנרגיה מהגוף. דברים כמו יקוד, מתיחות ויוגה בנוסף למדיטציה.

* תרפיה גופנית או עיסוי: תרפיית שחרור רקמות השרירים עושה שימוש בהפעלת לחץ ידני וטכניקות מתיחה הקשורות ב׳נקודות עוררות׳. שיטות אלו עוזרות לשחרר מגבלת תנועה ולהקטין כאבים.

* ריפוי באמצעות דיקור: זה כולל החדרת מחטים דקות לאזורים מסוימים בגוף שלכם, כשהמטרה היא לשחרר אנדורפינים. נקודות דיקור ספציפיות יכולות גם לסייע בשחרור מתח והקלה על חרדות.

האם שמתם לב כיצד הגוף שלכם מגיב כשאתם חווים רגשות כאלה? האם אתם נמנים על אותם אנשים ששומרים רגשות בפנים או שיש לכם דרכים לשחרר אותם?