מה יקרה לגוף שלכם אם תוותרו על סוכר לחלוטין

״פני סוכר״, שפם מעל השפה העליונה שלכם ואפילו אי פריון – כל אלו הם רק חלק מההשפעות הקשורות בצריכתו של הגביש הלבן והארור – סוכר. אם נוריד אותו מהצלחות שלנו זה לא יהפוך אותנו לגיבורי על, אבל יכול בהחלט לשפר את חיינו ואת בריאותנו.

צוות האתר שלנו מת על עוגה או קולה מדי פעם, לכת החלטנו לבדוק מה יקרה לגוף שלנו אם נניח את הסוכר בצד, לפחות לזמן מה. העובדות שמצאנו גרמו לנו להתחיל לספור את כמות הדברים המתוקים שאכלנו היום. בואו נביט בהם יחד.


את עשויה להיכנס להריון מהר יותר

© Shutterstock.com© Shutterstock.com

סוכר ידוע ביכולת שלו להעניק לנו אנרגיה ע״י גירוי האינסולין בדם שלנו. אבל אינסולין הוא דומה מאוד להורמונים שאחראיים על הריון. אם אנחנו צורכים יותר מדי סוכר מעובד, ישנו כל כך הרבה אינסולין בגוף שלנו שהוא מתבלבל עם ההורמונים שעוזרים לתאי הביצית לגדול, לכן הגוף שלנו מתחיל לעבוד כדי להקטין את רמות ההורמונים האלה. כתוצאה מזאת, ישנן פחות ביציות בוגרות בגוף שלנו וזה מקשה על האישה להיכנס להריון.


לא תהיו כל כך רעבים כי כל ההשתוקקויות שלכם ייעלמו

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

כשהוא נכנס לגופנו, הסוכר משפיע על היכולות הנפשיות שלנו כמו גם על השליטה העצמית שלנו. מחקרים הראו שסוכר הוא בעל השפעה ממכרת על חלקים מסוימים במוח שלנו. כשאנחנו אוכלים סוכר, ההורמון שלנו שמגרה רעב גובר וההורמון שמדכא רעב פוחת. אז אנחנו מתחילים לחוש השתוקקויות למזון עשיר בקלוריות כמו עוגיות או פיצה, ואנחנו נוטים לאכול יתר על המידה.

נפח המוח שלכם עשוי לגדול והזיכרון שלכם עשוי להשתפר

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

כשהקיבה שלנו אומרת לנו לאכול משהו מתוק, המוח שלנו אומר ״לא״, והנה הסיבה. מחקרים גילו שאפילו אם לא העלנו במשקל בזמן אכילת סוכר, המוח שלנו מרגיש את חוסר הנוחות, מאחר והתפקוד הקוגניטיבי שלנו מואט. אנחנו עשויים לסבול מבעיות זיכרון ויכולת קבלת ההחלטות שלנו עשויה להיחלש. בנוסף, המוח שלנו עשוי לאבד מהנפח שלו ולהפוך קטן יותר באזורים מסוימים, כך לפי מחקרים.

אתם עשויים לחדול מלהרגיש שינויים במצב הרוח ולהפוך יותר שמחים

© Unsplash.com© Unsplash.com

אכילה מרובה של סוכר עשויה לגרום להפרעות במצב הרוח ואפילו לדיכאון, כך לדברי מדענים. דיאטות עשירות בסוכר מעובד עשויים להחמיר חרדה ולמנוע מאנשים ליהנות מחייהם ומרגשות בריאים. זה קורה בגלל שסוכר מעובד גוזל מהגוף את הוויטמין B, וזהו אחד הוויטמינים שאחראיים על מצב הרוח שלנו. למרבה ההפתעה, רופאים משתמשים באינסולין כדי לרפא לא רק סוכרת, אלא גם דיכאון, והטיפול הזה הראה תוצאות טובות.


אתם עשויים למנוע תסמונת מבשלה עצמית

© Depositphotos.com© Shutterstock.com

תסמונת מבשלה עצמית היא מצב בו המזון מותסס במעי שלנו והתהליך הזה נראה ממש כמו בישול בירה. אנחנו יכולים אפילו להרגיש שיכורים בשל כך, מאחר ובמהלך התהליך הזה נוצר אתנול ומשתחרר במחזור הדם שלנו: במעי של כולנו מתרחשת תסיסה, אבל סוכר מחמיר אותה והופך את התהליך הטבעי הזה לחגיגה של שמרים ובקטריה.

אתם עשויים להימנע מ׳פני סוכר׳

© Depositphotos.com

כשאנחנו חושבים על סוכר, הוא קשור לעתים קרובות בעלייה במשקל. אבל רופאי העור מודאגים גם הם מה׳אויב הלבן׳ הזה. הם טוענים שסוכר משחרר הורמוני חרדה, שמובילים לגון עור דל ויש להם שם מיוחד עבור זה – ׳פני סוכר׳. המאפיינים של התופעה הזו הם גוון אפור של העור, הידלדלות של הגבות, כתמים בכל הפנים ועור דק יותר.

נפח השיער שלכם עשוי לגדול

© Depositphotos.com

לדבריהם של רופאי עור, סוכר יכול לגרום הידלדלות ואובדן שיער. זה קורה בגלל שרמות גבוהות של גלוקוז מגרות רמות בלתי שוות של הורמונים כמו אינסולין וסטרואידים, והאיזון ההורמונלי הופך לרכבת הרים. הקרקפת לא ניזונה כהלכה ואנחנו עשויים להתחיל לאבד שיער. הדיאטה הנכונה לא תצליח לתקן את הנזק שנגרם, אבל יכולה למנוע אובדן שיער עתידי, כך לדברי רופאים.

אתם עשויים להימנע משיעור יתר בפנים ובגוף

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

כשאנחנו אוכלים סוכר מזוקק ומעובד, אנחנו עשויים להתמודד עם בעיית שיער בלתי רצוי בגוף, כך לפי מדענים. סוכר גורם לרמות גבוהות של אינסולין בדם שלנו, שבתורו גורם לרמות טסטוסטרון גבוהות יותר. ההורמון הזה מאיץ צמיחת שיער והופך אותו מלא יותר בפיגמנטים, וכמות גדולה שלו יכולה לגרום לצמיחת שיער כהה מעל השפה העליונה ובבטן. רמות אינסולין גבוהות ועמידות לאינסולין קשורות גם לתסמונת השחלות הפוליציסטיות אצל נשים.

העור שלכם עשוי להזדקן לאט יותר

© Depositphotos.com

אולי סוכר לא גורם לאקנה, אבל הוא יכול להאיץ את הזדקנות העור שלנו, כך לדברי מדענים. כשהוא מגיע לגופנו, הסוכר משחק תפקיד בהרס הקולגן של העור, והתהליך הזה מואץ עוד יותר ע״י חשיפה לאור אולטרה-סגול. העור שלנו הופך פחות אלסטי ויותר שביר, וגורם לקמטים ולעור רופס. סוכר עשוי גם לדכא את הורמוני הגדילה אצל בני אדם, אשר אחראי לחילוף החומרים ומבנה הגוף שלנו, וללא הורמון זה, אנחנו עשויים להיראות ולהרגיש זקנים יותר.

העצמות שלכם ישמרו על חוזקן

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

ישנה דעה רווחת שמלח הופך את העצמות שלנו לשבירות יותר, מאחר והוא מוציא את הסידן מהגוף שלנו כשאנחנו משתינים. אבל רופאים מוטרדים אף יותר לגבי גביש לבן אחר, שעשוי להיות אף גרוע יותר עבור העצמות שלנו, וזהו סוכר. מחקרים שבוצעו לאחרונה מצאו שסוכר מקשה על הגוף לעבד וויטמין D והוא למעשה מפשיט את העצמות שלנו מסידן, מגנזיום ונוטריינטים אחרים. זה עשוי לגרום לבריחת סידן ולרקמות העצם שלנו להפוך שבירות.

אתן יכולות לשכוח מההתכווצויות בזמן המחזור

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

בעוד שזה עשוי להיראות כמו רעיון טוב, להטביע את עצמכן בממתקים ושוקולדים כשאתן במחזור, גניקולוגים טוענים למעשה שהסוכר עשוי דווקא להחמיר את המצב. לדבריהם של רופאים, סוכר עשוי להחמיר את ההתכווצויות מאחר והוא גורם לדלקת. בנוסף, אתם עשויים לסבול מנפיחות עודפת, כאב בטן וגזים, וזה עשוי להחמיר את מצבכן כשאתן במחזור.

החסינות שלכם עשויה לגבור

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

כשאנחנו צורכים סוכר על בסיס קבוע ויש לנו ממנו רמה גבוהה בדם, אנחנו עשויים לפגום במערכת החיסונית שלנו, כך לדברי מדענים. סוכר משפיע על תאי הדם הלבנים, אשר אחראיים למלחמה בבקטריות ונגיפים. כשאנחנו שותים ליטר אחד של משקה קל או אוכלים 100 גרם של סוכר, אנחנו מקטינים את פעילותם של התאים החיסוניים ב-40%, ופירוש הדבר הוא שהחיסוניות שלנו ׳נכבית׳ למשך 4-5 שעות.

האם אתם מכירים מישהו שאוהב סוכר? תייגו אותם בתגובות.