תינוקות מחייכים כשאימהות צורכות מזון מסוים, אך מזעיפים פנים כשהן צורכות מזונות אחרים, כך לפי מחקר
תינוקות נכנסים לעולם הזה עם מערכת חישה מלאה, הם רואים, מריחים, טועמים, נוגעים, ושומעים. אבל החושים שלהם מתפתחים למעשה רק כמה שבועות לאחר ההתעברות, והם יכולים לעשות דברים רבים ברחם של האימא. הם מחייכים, בוכים, משתינים, מקשיבים לכם ולמעשה, מפתחים טעם לגבי מה שאתן אוכלות. המשיכו לקרוא כדי ללמוד מה חווים התינוקות כשאת מחליטה לאכול שהו שאת אוהבת, והאם לתינוקות ואימהות יש אותן העדפות קולינריות מהתחלה.
תינוקות מתחילים לחקור את הלשון שלהם והם עושים דברים מאוד משונים
© SciePro / Shutterstock.com
תנועותיו של תינוק שטרם נולד הן בלתי נשלטות, ורק בשבוע ה-16 הם עושים את התנועות ה׳מודעות׳ הראשונות שלהם. הם יכולים לנוע 50 או יותר פעמים בשעה, לכווץ את גופם, להזיז את הראש, הפנים, והגפיים. זוהי הדרך בה תינוקות בוחנים את בתיהם הרטובים והחמימים. בזמן צילום אולטרה-סאונד, האם עשויה לראות תמונה חמודה של התינוק שלה מוצץ אצבע ברחם, וזה יכול לקרות בערך בשבוע ה-10.
© Steve Allen / Shutterstock.com
אך מלבד פעולות אלו, תינוקות יכולים לבצע כמו פעולות משונות. אימהות יכולות להיות לאבד את זה כשהן הולכות לאולטרה-סאונד ורואות את התינוק שלהן מלקק את השילייה. מומחים אומרים שהם מלקקים את רירית הרחם, וזה דבר נורמלי ממש כמו, לדוגמה, ׳להתהלך׳ סביב הרחם ולבעוט ברגליהם.
לא מדובר רק באיך שהאימא מרגישה אלא גם מה שהאימא אוכלת גורם לתינוק להרגיש בצורה מסוימת, וזה אפילו משפיע על ה-DNA שלהם
© Karsten Winegeart / Unsplash
ייתכן ונשים בהיריון שמעו את זה אלפי פעמים: מה שאת אוכלת במהלך 9 חודשי ההיריון עשוי להיות בעל השפעה משמעותית על בריאותו של הילד שלך. אבל מערכת היחסים בין התינוק והתזונה של האימא אף מרחיקה לכת מזה. חוקרים טוענים שהם האישה ההריונית מגוונת בתזונתה, התינוק יכול להפוך פחות בררן בבחירת המזון שלו.
© crystal light / Shutterstock.com
אבל, בנוסף, הרגלי האכילה של האם עשויים להשפיע על התינוק שלה אפילו לפני שידעה שהיא בהיריון. מדענים גילו שהרגלי התזונה עשויים להשתנות בין אם בגלל הגנים שמופעלים או מכובים בהשלבים המוקדמים בהתפתחות של התינוק.
אפילו ברחם, תינוקות יכולים ׳לספר׳ לאימא כשהם לא אוהבים ברוקולי או קייל
© FETAP Study, Fetal and Neonatal Research Lab / Durham University
באמצעות פריצת דרך חדשה במדע, הורים לעתיד זוכים באפשרות להבין טוב יותר מה התינוקות שלהם אוהבים או לא אוהבים. מחקר שנערך לאחרונה חשף שתינוקות ברחם של האם מעווים את פניהם כשהם אוכלת קייל, אך מחייכים בשלווה כשהם אוכלים גזרים.
המחקר בחן 100 עוברים של נשים בריאות בגילאי 18 עד 40 שהיו בין השבועות ה-32 וה-36 להיריונן. התינוקות שקיבלו גזר נראו מחייכים, בעוד אלו שנחשפו לקייל הזעיפו והעוו פנים.
נאדיה רייסלנד, שותפה במחקר וראש המעבדה לחקר העובר והיילוד באוניברסיטת דורהאם, אמרה, ״אנחנו הראשונים שהצליחו להציג סריקת אולטרה סאונד של הבעות הפנים ביחס למזון שהאם צרכה״. בנוסף, היא מצהירה כי הם מקווים שהמחקר החדש יעזור לאנשים ׳להבין כיצד חשיפה לטעמים ברחם משפיעה על הרגלי התזונה מאוחר יותר בחיים׳.
מה הדבר שהתינוק שלכן עשה בסריקת האולטרה-סאונד וגרם לכם לגחך או לומר ׳אווווו׳? האם אתן מאמינות שהרגלי התזונה שלכן משפיעות על הילד? אולי יש לכן דוגמאות מהמשפחה שלכן?
