10 טיפים מאת רופאי עור שיכולים לעזור לכם להדק את הנקבוביות המוגדלות

נקבוביות פקוקות, גנטיקה, גיל, ונזקי שמש הם הגורמים העיקריים לנקבוביות מוגדלות. אבל זה לא אומר שאתם לא יכולים למזער אותן. זה אפשרי לחלוטין, לצמצם את הבעיה הזו אם אתם בוחרים בטיפול הנכון ועושים כמה הליכי ניקוי בסיסיים.

צוות האתר שלנו בדק כמה טיפים מאת רופאי עור ואנחנו רוצים לשתף אותם אתכם כך שגם העור שלכם ייראה ללא רבב.


השתמשו רק במוצרי ניקוי שמתאימים לרמת ה-pH הטבעית של שכבת ההגנה של העור

© depositphotos.com

אולי אנחנו אוהבים להתנסות עם מוצרי ניקוי אבל לפעמים אנחנו שוכחים לבדוק את רמת ה-pH שלהם. קוסמטלוגים אומרים שלמעשה, זהו דבר מכריע. מוצרי טיפוח העור שלכם צריך להיות מותאמים לעור, וזה בדרך כלל איפשהו בין 4.7 ו-5.75 כשאנחנו מדברים על pH. תכשיר הניקוי השגוי יכול להיות טריגר לעור פחות עמיד ויותר לעור רגיש. פרט לנקבוביות המוגדלות, זה גם מוביל למחלות עור שונות כמו דרמטיטיס ו רוזציאה.


אל תשתמשו בקרם יום על אף שומני

© depositphotos.com

זה אולי ישמר מוזר, אבל דרמטולוגים לא ממליצים לשים קרם על האף שלכם אם הוא שומני או שיש עליו שחורים. זה יכול להוביל לנקבוביות מוגדלות עוד יותר. בעת השימוש במקדם הגנה על הפנים שלכם, עליכם לבחור בסוג נטול השמן.

השתמשו בחומצה גליקולית כדי לפתוח את הנקבוביות

© moosemoose22 / reddit

אם יש לכם נקבוביות מוגדלות וסתומות, דרמטולוגים ממליצים להשתמש בחומצה גליקולית. אפשר להשתמש בזה אפילו על עור יבש. שימוש במוצרים שמכילים את הרכיב הזה עשויים לעזור לכם להקטין את הנקבוביות המוגדלות באמצעות ניקוי תאי העור המתים והשומן שנתקע בתוך הנקבוביות.

שטפו את הפנים פעמיים ביום עם מים חמימים

© depositphotos.com

בדרך כלל, גון עור שומני ובעל נקבוביות סתומות גורם לנקבוביות להיראות מוגדלות. שטפו את הפנים שלכם בבוקר ולפני שאתם הולכים לישון כדי לשחרר את הנקבוביות, אבל אל תשכחו שהמים לא צריכים להיות חמים מאחר וזה יכול לגרות את העור עוד יותר. וכשהעור מגורה, זה גורם לנקבוביות להיראות גדולות יותר.


השתמשו במקדם הגנה נטול שמן

© unknown / reddit

מקדם ההגנה שלכם יכול גם כן לסתום את הנקבוביות שלכם.

1. עבור עור שומני וכזה הנוטה לאקנה השתמשו במקדם הגנה נטול שמן. הוא בדרך כלל בהיר במרקם שלו ומכיל אבץ.
2. מוטב להימנע ממקדם הגנה עמיד בפני מים מהאחר והעור שלכם לא יצליח לנשום והנקבוביות ייסתמו עוד יותר.
3. עבור עור יבש, עליכם להשתמש במקדם הגנה עם לחות קלה, אך לא שומנית.

נשאו עמכם יריעות נייר מוכתמות בשמן במהלך היום (oil-blotting papers)

© depositphotos.com

עור שומני חווה נקבוביות מוגדלות יותר מאשר עור יבש, לכן מוטב לשאת עמכם יריעות נייר מיוחדות החוסמות את השמן. זה יכול לעבוד עבור אנשים עם עור משולב בו הלחיים יבשות, אך האף שומני, לדוגמה. פשוט היפטרו מהשומן העודף בעור שלכם באמצעות לחיצות עדינות, אך אל תשפשפו את העור שלכם באמצעות היריעות הללו.

הימנעו ממוצרי קוסמטיקה עשירים בנוזלים לעור שומני ועור משולב

© depositphotos.com

מוצרי קוסמטיקה נוזליים מאוד, כולל תשתית, יכולים להחריף מצב בו הנקבוביות מוגדלות. עליכם לדעת איזה סוג עור יש לכם. אפילו אם יש לכם לחיים יבשות, זה לא אומר שאתם צריכים להשתמש בקרם בעל אקסטרה לחות על כל הפנים. דרמטולוגים ממליצים להשתמש בקרם לחות קל עבור אנשים בעלי נקבוביות מוגדלות.

הגבילי את צריכת מוצרי החלב שלך

© depositphotos.com

דרמטולוגים ממליצים לשתות 200 מ״ל של חלב ביום או להשתמש בתחליפים כמו חלב שקדים או קוקוס מאחר והם טובים יותר לעור שלכם. הורמוני גדילה נמצאים בחלב פרה וצריכתם עשויה לגרום לנקבוביות מוגדלות. תוכלו להתייעץ עם המומחה שלכם לגבי סוג החלב הנכון עבורכם.

השתמשו בתחליב תחמוצת אבץ באזורים עם הנקבוביות המוגדלות

© depositphotos.com

תחמוצת אבץ היא רכיב פעיל בקרמים המטפלים בפריחת חיתולים או במקדמי הגנה מינרליים. אפשר להשתמש בזה על סוגי עור שונים וזה מספק שכבת הכנה. רופאים ממליצים להשתמש בשכבה דקה של תחמוצת אבץ על האזורים בעלי הנקבוביות המוגדלות מעת לעת.

בחרו שיטת קילוף עור התואמת את סוג העור שלכם

© depositphotos.com© depositphotos.com

היו זהירים בכל הנוגע לקילוף העור. ראשית, עליכם להגדיר את סוג העור שלכם.

1. עבור אנשים בעלי עור יבש, רגיש, ונוטה לאקנה מוטב להשתמש בתכשיר כימי עדין לקילוף העור מאחר וקילוף חזק ומכני עשוי לגרום לגירוי.
2. עבור אנשים בעלי עור שומני ועבה מומלץ להשתמש

בטיפול כימי חזק יותר וקילוף. אבל מומלץ להימנע מזה אם יש לכם גוון עור כהה יותר או שהבחנתם בכתמים שחורים על העור לאחר הצריבה.

איזה סוג עור יש לכם וכיצד בדרך כלל את מקטינים את הגירוי ואת הנקבוביות המוגדלות? בבקשה, שתפו את הטיפים והתרופות שלכם איתנו!

לתשומת לבכם – המאמר נועדו למטרת עיון בלבד ואינם נועדו להוות תחליף לייעוץ רפואי.