10 טיפים שימנעו מכם ללכת שולל אחרי תעלולי שיווק בסופרמרקט

ביקור בסופרמרקט הוא ככל הנראה מטלה שבועית או יומית עבור כולנו. עבור חלק, זהו עונג, בעוד שאחרים רואים בזה מטלה טורדנית. כל אדם עושה זאת בדרכו שלו, וזה גם תלוי באישיות של כל אחד ובסגנון החיים. כעת, כשאתם עוברים במקום כזה, האם שמתם לב שמאחורי המדפים עמוס המזון, ישנם גם מוחות אסטרטגיים שמבלים את זמנם בניסיון להשפיע על ההחלטות שלכם.

צוות האתר שלנו חיבר 10 טיפים לקניות חכמות ואנחנו רוצים לשתף אותם אתכם. קראו את זה עד הסוף כדי שתדעו לחמוק מכל מלכודות השיווק.


האחרון הוא הטוב ביותר

© Depositphotos.com

למערכת אחסון המזון יש כלל שהקמעונאים חייבים לפעול לפיו: אין אם מדובר במזון טרי, קפוא או ארוז, פריטים בעלי תאריך תפוגה מוקדם יותר ממוקמים קדימה, ואלו בעלי תאריך התפוגה המאוחר מצויים בחלקו האחורי של המדף, אותו קשה יותר לראות. זוהי דרך הבטיח שהמזון בעל תאריך התפוגה המוקדם נמכר ראשון.


לכן, כשאתם בוחרים מוצרי חלב או שאר מזונות טריים, מומלץ לחפש מאחור אחר אלו ה׳חבויים׳ בשורה השנייה, השלישית או הרביעית.

מוצרים הם טריים יותר סמוך לשעות הפתיחה והסגירה

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

כדי למצוא פירות וירקות טריים, מומלץ לערוך קניות מוקדם בבוקר או ממש לפני סגירת החנות. אלו הם בדרך כלל הזמנים בהם החנויות מקבלות את המשלוחים שלהן. כך נוכל למצוא את המוצרים המגוונים והטריים ביותר אותם נוכל לצרוך באותו יום או בום המחרת.

מוטב להשתמש בעגלה במקום בסל

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

בטח כבר קראתם בעבר שהשימוש בסל הקניות בחנות יכול לסייע לכם להימנע מבזבוז יתר, מאחר וככל הנראה, באופן זה, נוכל להגביל את עצמנו לקנות רק מה שאנחנו צריכים. בכל מקרה, מחקר הראה שאנשים שבוחרים לקנות עם סל נוטים יותר לא רק לבזבז הרבה אלא גם לקנות מוצרים בלתי בריאים.

ככל הנראה ,המאמץ הכרוך בנשיאת סל גורם לנו לקנות מהר יותר ורק את מה שמצוי בהישג יד. בנוסף, ישנה עובדה מסקרנת מאוד: חוסר הנוחות שנוצר מהמאמץ על הזרוע שלנו גורם לנו לבחור מוצרים כמו ממתקים, עוגיות וחטיפים שיעניקו לנו סיפוק מידי כמעין פיצוי על המאמץ.


מוצרים קפואים הם לעתים קרובות

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

ישנה אמונה רווחת שמוצרים טריים הם תמיד בריאים יותר מקפואים; בכל מקרה, זה לא תמיד המקרה. פרט לפירות מחוץ לעונה, ירקות, זרעים ואפילו דגים לדוגמה: הם עברו דרך ארוכה כדי להגיע למדף בו הם מוצגים – והם נראים טריים ורעננים.

לעתים קרובות, מזונות מוקפאים בשיא הטריות שלהם. לדוגמה, פירות יער מתחילים לאבד מהערך התזונתי שלהם רגעים אחרי שהם נקטפים, לכן הקפאתם במהירות היא הדרך הטובה ביותר לשמר את הערך התזונתי שלהם. אחרי שקראתם את התווית ווידאתם שהם לא מכילים נתרן, סוכר או כימיקלים, מובטח לנו שנאכל מזונות עשירים בנוטריינטים מתי שרק נרצה.

אל תבטחו במה שכתוב על האריזה

© DenisMArt/ Depositphotos.com

על פי חוק, משקאות ומזונות ארוזים בסופרמרקט חייבים לציין את הרכיבים שהם מכילים. ככלל, אלו מצוינים ע״פ משקלם, מהרב ועד המועט. פירוש הדבר הוא שהרכיבים המצויים בשפע יופיעו ראשונים ברשימה, וכן הלאה. לכן מומלץ שלא נתעלם מהטענות שמנסים למכור לנו אנשי השיווק על גב האריזה ופשוט נבדוק את המידע התזונתי מאחור. שם חבויה האמת.

טענות כמו ״מופחת שומן״, ״ללא תוספת סוכר״ וכדומה עשויים לגרום לנו להאמין שאנחנו קונים מוצר בריא שלא יגרום לנו לעלות במשקל. בכל מקרה, אפילו מוצרים ׳לייט׳ יכולים להכיל כמות משמעותית של סוכר או שומן. טענות ירוקות או כלליות מדי אין משמעותן שיש 0 קלוריות, 0 שומן ו-0 כולסטרול.

הסתובבו בחנות כולה

© Depositphotos.com

אם אתם הולכים לסופר בשעת השיא תבחינו באנשים קונים בעיקר במעברי השורות שנמצאים במרכז החנות. שם למעשה כולם מבלים את רוב זמנם. בכל מקרה, המקום בו עליכם לבלות יותר זמן הוא סביב ההיקף של החנות (לא במרכז).

זה במקרה ואתם רוצים לקנות מזון בריא יותר. ההיקף הוא המקום בו נמצא את המזון הטרי והפחות מעובד: פירות, ירקות, בשרים, מוצרי חלב ולחם. ומנגד, רוב המזונות במעברים המרכזיים הם מזונות מעובדים. פירוש הדבר הוא שהם מכילים כימיקלים ששומרים על יציבותם כשהם מאוחסנים אל מחוץ למקרר.

תשכחו מכרטיסים

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

מחקר שפורסם בירחון למחקר צרכני (Journal of Consumer Research) התחקה אחר הרגלי הקניות של משקי בית שונים במשך תקופת זמן של 6 חודשים והגיע למסקנה בה כבר חשדנו קודם: אנשים שמשלמים במזומן מוציאים הרבה פחות על הקניות שלהם – הם גם קונים פחות מזונות מעובדים ויותר פריטים מזינים מאלו שמשתמשים בכרטיסי אשראי.

לא כל הנוצץ זהב

© monticello/ Depositphotos.com© Depositphotos.com

פירות המוצגים על מגש הם נוצצים, סימטריים להפליא וחתוכים בדיוק שעשוי למשוך אותנו, אך שוב, במקרה הזה, אל לנו להיסחף אחרי המראה. העובדה שהם מוצגים כך היא בגלל שהמקום רוצה למשוך את תשומת הלב שלנו. הם עשויים להיות נחותים באיכותם ואף טריים פחות.

מנגד, פרות טריים ובאיכות מעולה הם אלו שמגיעים בצורות בלתי רגילות ועם מעט פגמים. תמיד מומלץ לגעת, להריח ולהביט בהם. לכן, אל תתפתו, ובוא ננסה להתרחק מאותם מגשים שמחייכים אלינו תחת התאורה.

מומלץ להסתכל מטה

© 1000Words / Depositphotos.com

המיקום של כל מוצר בסופרמרקט הוא לא אקראי. מאחורי כל מדף, ישנו מומחה לשיווק שתכנן את הדרך הטובה ביותר למשוך תשומת לב למוצר ולהסית אותה מכל השאר. הכלל העיקרי: ״מוצרים בגובה העיניים הם מוצרים בגובה הקנייה״. פירוש הדבר הוא שמוצרים שנמצאים בגובה העיניים שלנו יימכרו טוב יותר.

אם נביט מקרוב, לא יארך זמן עד שנבחין שהמוצרים היקרים ביותר הם בגובה זה, בעוד הזולים יותר או החברות הפחות מוכרות נמצאות נמוך יותר. אבל יותר יקר אין משמעותו בהכרח טוב יותר, מה שזה אומר הוא שהיצרנים של המוצרים היקרים האלה פשוט הצליחו לשלם מחיר גבוה יותר כדי שהסופר יציג את המוצרים שלהם ויבטיח את מכירתם.

קנו אך ורק דגים שארוזים בוואקום

© Depositphotos.com© luckyuran / Depositphotos.com

מומחים בדגים ובפירות ים מציעים שלא תקנו אותם בסופרמרקט מאחר ולעתים קרובות הם אינם טריים. אם אתם קונים שם דגים, קנו רק דגים שארוזים בוואקום. לא מומלץ לקנות דג שעטוף בפוליסטירן (חומר פלסטי סינטטי) בגלל שייתכן מאוד והוא לא נשמר בצורה נקייה לפני החלוקה.

מה אתם לוקחים בחשבון בזמן שאתם עורכים קניות? איפה אתם עוצרים ומשתהים משך זמן הארוך ביותר ובאיזו מחלקה את מתחילים?