10 טעויות הקשורות בטעינה שאתם יכולים לחדול לעשות ומיד
ייתכן ומעולם לא ידעתם על זה, אך האופן בו אתם טוענים את המכשיר הסלולרי שלכם עשוי להכריע לך רק את חשבון החשמל והבטיחות שלכם, אלא גם את אורך חיי הבטריה. סוללות הסמארטפונים של ימינו מבוססות על כמות מחזורי טעינה מדוייקת וכדי לגרום לה להאריך ימים, מומלץ לעולם לא לטעון את הטלפון עד 100% או לרוקן אותם עד 0%.
צוות האתר שלנו רוצה לשתף אתכם בכמה טיפים אחרים לגבי האופן הנכון שיש לטעון את הטלפון שלכם, כדי שתוכלו להשתמש בו בדרך הטובה האפשרית ולהימנע מסכנות.
אתם תמיד משאירים את המטען בחשמל
מטען שואב אנרגיה ללא הרף כשהוא מחובר לשקע, אפילו אם הטלפון אינו מחובר. זה לא כל כך טוב לחשבון החשמל שלכם. בנוסף, השנאי משחרר חום שיכול להצטבר לאט ולגרום למשהו בסמוך לעלות באש, או אם האוויר בחדר לח דיו, זה יכול לקצר את השנאי ולגרום לשריפה.
אם אתם לא משתמשים בו, תמיד נתקו את המטען מהחשמל.
אתם טוענים את הסוללה שלכם עד 100%
אם אתם טוענים את הסוללה שלכם עד 100% כל הזמן, אתם מקצרים את אורך חייה. זה מכיוון שלכל סוללה יש מספר מדויק של מחזורי טעינה ואם אתם תמיד טוענים אותה עד 100%, מספר מחזורי הטעינה הללו מתקצר.
ככלל אצבע יש לטעון את הסוללה במלואה אחת לחודש ולשמור עליה בין 20% ו-80% בכל יתר הפעמים.
אתם מניחים לבטריה שלכם למות לחלוטין לפני שאתם מטעינים אותה שוב
מוטב גם שלא תניחו לסוללה להגיע ל-0%. זו הסיבה מדוע, כפי שאמרנו, סוללות הלית׳יום החדשות עובדות לפי מחזורי טעינה. אז אם אתם מניחים לסוללה לגווע, אתם תפגעו ביכולת של המכשיר שלכם להאריך ימים.
אתם משאירים את הטלפון שלכם מחובר למטען למשך הלילה
אם אתם משאירים את המטען מחובר לחשמל במשך כל הלילה, אתם מבזבזים חשמל וטוענים את הסוללה זמן רב יותר מהנחוץ. זה גם יפגע במחזורי הטעינה של הסוללה.
סיבה אחרת מדוע אין להשאיר את הטלפון מחובר למטען במשך הלילה, היא כי זה עשוי להתחמם יתר על המידה.
אתם משתמשים בטלפון בעודו מחובר למטען
אל לכם לרוקן את הסוללה של הטלפון בעודכם מנסים לטעון אותה. זה מוביל לעומס יתר על הסוללה, כיוון שאתם מנסים שני דברים במכה.
אם מישהו מתקשר אליכם, אתם יכולים לנתק את המכשיר (ואת המטען מהחשמל) ואז לחבר בחזרה למטען ברגע שסיימתם את השיחה.
אתם מטעינים את הטלפון שלכם אפילו כשהסוללה מעל 20%
טעינה מתמדת של הטלפון שלכם היא שגויה, בגלל שזה יכול לגרום לסוללה להאריך זמן הרבה פחות ממה שצריך.
הדרך הטובה ביותר להשתמש בסולל היא לטעון אותה רק כשצריך באמת: פירוש הדבר הוא כשהסוללה מתחת ל-20%, אך מעל 5%.
אתם משאירים את הקייס של הטלפון בזמן שאתם טוענים
אחד האויבים הגדולים של הסוללה הוא חום, וע״י טעינת המכשיר כשהקייס על הטלפון, אתם כולאים את החום שמופק. זה גורם לסוללה ולשאר הרכיבים הפנימיים להתחמם.
לפני שאתם טוענים את הטלפון, הסירו את הקייס והניחו לסוללה ״לנשום״.
אתם ממשיכים להשתמש במטענים גנריים וזולים
לכל טלפון יש מטען ייעודי שאין להחליפו באחר, ממותג אחר או כזה המשמש לדגם שונה. אם לא תשתמשו במטען הנכון, האנרגיה המועברת לסוללה בעת הטעינה עשויה להיות פחותה מדי או רבה מדי. זה יכול לגרום להתחממות יתר או לטעינה איטית במיוחד.
המטען הטוב ביותר עבור הטלפון שלכם הוא זה שקיבלתם במעמד הקנייה. אם הוא נשבר או אבד, אתם יכולים תמיד להזמינו מחדש, אך וודאו שמדובר באותו הדגם!
אתם משתמשים באפליקציות בלתי מוכרות לסוללה ומעמיסים עליה
אפליקציות חינמיות יכולות להיות יעילות באיתור ביצועי הסוללה שלכם, אך עליכם להיות זהירים לגבי איזו אפליקציה יש להשתמש. אפליקציות שפותחו ע״י מקורות לא ידועים ואינן מדורגות ע״י יצרני הסמארטפונים עשויות להעמיס על הסוללה ולהוריד תוכן שיווקי למכשיר שלכם.
טרם השימוש באפליקציה, יש לוודא כי המקור אמין.
אתם טוענים את הטלפון שלכם מהמחשב
לעתים קרובות נעשה שימוש בלפטופים כדי לטעון טלפונים, אך זה לוקח יותר זמן מאשר שימוש בשקע חשמלי רגיל ולא מפעיל את אופצית הטעינה המהירה של הסוללה.
אם אתם רוצים לטעון את זה מהר ובטוח יותר ככל האפשר, עליכם תמיד להשתמש בשקע בקיר.
אילו מהטעויות הללו מצאתם כשימושיות? האם אתם מכירים דברים אחרים מהם יש להימנע שאפשר להוסיף לרשימה שלנו? ספרו לנו על כך בתיבת התגובות בהמשך!
