10 עובדות אודות הגוף האנושי שיגרמו לכם להטיל ספק בכל
לפעמים זה נראה כאילו אנחנו מכירים את הגוף שלנו היטב, כמו כף היד שלנו. אנחנו חיים בתוכו משך זמן כה רב, עד ששום דבר לא נראה מפתיע יותר. בכל מקרה, עדיין יש בנו תכונות שכנראה לא שמענו אודותם מעולם. בכל מקרה, הנה הזדמנות עבורכם להכיר את הגוף שלכם קצת יותר טוב.
צוות האתר שלנו חושף 10 סודות שלא ידעתם שיש בגופכם.
הלשון שלכם יכולה להשמין
© Marina Demeshko / Shutterstock.com
אנחנו משמינים לא רק בקו המותניים שלנו, אלא גם בלשון. במקרים רבים, לשון בעודף משקל יכולה לגרום לדום נשימה בשינה. מחקר אחד קובע שאנשים שמנים אשר סובלים מדום נשימה הם בעלי לשון גדולה יותר מאשר אנשים שסובלים מעודף משקל קל. החדשות הטובות הן שאפשר לקצץ בהיקף הלשון אם רק תורידו במשקל.
ככל שהאצבע ארוכה יותר, כך יש לכם יותר טסטוסטרון
© Mikael Häggström / Wikimedia Commons, © CC0 1.0, © LittleChickenNuggi / Reddit
היחס בין הקמיצה והאצבע המורה קשורה קשר ישיר לכמות הטסטוסטרון שיש לכם. אם הקמיצה ארוכה יותר, יש לכם רמות גבוהות של טסטוסטרון בגוף. נשים בעלות אצבע מורה קצרה יותר הן חזקות יותר בשל חשיפה גבוהה לטסטוסטרון ברחם.
חומצת הקיבה שלנו כה חזקה, עד שהיא הייתה יכולה לפעור חוף בגוף שלנו אילולא הקיבה הייתה מרופדת
© Yuliia Konakhovska / Shutterstock.com
יש לנו שכבה מיוחדת שמגנה על הקיבה שלנו מפני השפעות החומצה. בכל מקרה, אנחנו יכולים לחוות תחושת צריבה מדי פעם, לדוגמה, בשל ריפלוקס קיבתי-ושטי וצרבת. בתרחיש הגרוע ביותר, מערכת העיכול שלנו עשויה שלא לתפקד כראוי, מה שיכול לגרום לנו לאולקוס.
אנחנו מייצרים 1-2 ליטרים של רוק ביום
בזמנים מסוימים, יש לנו יותר רוק מהרגיל בשל טריגרים שונים, אבל אנחנו עדיין מייצרים בערך אותה כמות רוק מדי יום
המוח שלנו לא מרגיש כאב
© LUCKAAKCUL / Depositphotos.com, © LUCKAAKCUL / Depositphotos.com
המוח רק מזהיר אותנו מפני פציעה או נזק ולא יכול לחוש כאב מאחר ואין לו קולטנים מיוחדים. לכן כשאנחנו חווים כאב ראש, זוהי הקרקפת, הצוואר, הסינוסים והעיניים שלנו שמזהים את הכאב. זו הסיבה מדוע אפשר לצבע ניתוחים עצביים אפילו כשהחולה ער.
ליבה של אישה פועם מהר יותר מליבו של גבר
© Jebulon / Wikimedia Commons, © CC0 1.0
האיבר הנשי קטן יותר (כ-120 גרם בהשוואה ללב הגברי ששוקל כ-180 גרם), אז הוא פועם מהר יותר כדי לפצות על גודלו. הלב הנשי הממוצע פועם כ-70-85 פעמים בדקה, בעוד שהלב הגברי פועם בין 78 ו-82 פעמים.
המערכת החיסונית שלנו לא יודעת שיש לנו עיניים
© Patrick.lynch / Wikimedia Commons, © CC BY 2.5
לעיניים שלנו יש יתרון חיסוני שמגן על האיברים החיוניים מנזק ע״י המערכת החיסונית שלנו אם היא מבחינה בהם. זה מונע נפיחות ושינוי ברקמות, וכך מגן על הראייה שלנו. זו הסיבה מדוע קל כל כך לבצע מחקר ולטפל, מאחר והמערכת החיסונית שלנו לא דוחה דבר.
בני אדם יכולים לזהור, אנחנו פשוט לא יכולים לראות את זה
© John Ragai / Wikimedia Commons, © CC BY 2.0
עוצמת האור, שהגוף שלנו פולט, נמוכה פי 1000 פעמים מרגישות העיניים שלנו. בכל מקרה, אנחנו יכולים לראות בקלות בעזרת מצלמות רגישות ומיוחדות. הנקודות הבהירות ביותר שלנו הם במצח, הצוואר, והלחיים, שזוהרים לרוב בשעות אחר הצהריים המאוחרות.
רק ל-39% מבני האדם יש עצם נוספת בברך
© Jmarchn / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0
לא רק שזה חסר שימוש, זה גם גורם לדלקת מפרקים ניוונית. העצם קרויה פבלה (fabella) ואין סיבה אבולוציונית לקיומה. היא מצויה בגיד המחובר לשריר בעצם הירך. אומרים שהעצם יוצרת לחץ בלתי שווה על הברך וגורמת לנזק בסחוס.
יש לנו פיקות ברך שונות עד גיל 3-5
© Mala Iryna / Shutterstock.com, © ArnoldReinhold / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0
רוב האנשים חושבים שתינוקות נולדים ללא פיקות בברכיים, אך יש להם כאלה, אלא שהחומר מעט שונה. פיקות ברך של תינוקות עשויים לחלוטין מסחוס. זה כדי לאפשר יציאה טובה יותר דרך תעלת הלידה. מאוחר יותר, פיקות הברכיים מתקשות.
מה אתם יודעים אודות הגוף האנושי שרוב האנשים לא יודעים? האם גם לכם יש מאפיינים גופניים מיוחדים?
* תוכן זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
