11 דברים רגילים שעשויים לקנוס אתכם בגללם במדינות מסוימות

חוקים מוזרים, צוים משונים – ישנם רבים כאלה מסביב לעולם. כמה פעולות חקיקה הן שאריות מן העבר מאחר וזה נראה כאילו מישהו פשוט שכח למחוק אותם, אבל ישנם גם חוקים מודרניים שנראים אבסורדיים במבט ראשון. כיצד זה אפשרי שמשהו חוקי במדינה אחת אך מחוץ לחוק באחרת?

צוות האתר שלנו ביקר באתרים שונים ברשת ומצא איסורים שאי אפשר להסביר אותם בצורה הגיונית בתחילה. ראשית חשבנו שנוכל לצחוק עליהם אך ככל שצללנו עמוק יותר במחקר שלנו, כך הבנו שלרבים מהם יש הסבר הגיוני. בחלק הבונוס נראה לכם סיפור אודות אחד האיסורים הבולטים בעולם שהרשויות בסינגפור החליטו לרכך לאחרונה.


פריטים משומשים

© Depositphotos.com

אם החלטתם להתחיל למכור מוצרים יד שנייה בקנדה, יהיה עליכם ללמוד רשימה ארוכה של איסורים והמלצות. רשימת הטובין שאינם אסורים לחלוטין אלא שיכולים בגל זאת לגרום לבעיות היא ענקית: עגלות תינוק, תאורות גן, תריסים, קסדות הוקי, נגני MP3 ועוד. דובי עם אף רופף? אי אפשר למכור. אבדו ההוראות למשחק כדורגל לילדים? גם את זה אי אפשר למכור.


מזרנים משומשים, כולל מתנפחים ושקי שינה, הם בעלי חוקים מיוחדים. ניתן לייבא אותם למדינה אך ורק עם אישור שהפריט נוקה וחוטא.

סרטים אודות מסע בזמן
באפריל 2011, איסור על הקרנה, כולל הפצת סרטים העוסקים בנושא של מסע בזמן, נכנס לתוקף בסין. הרשויות המחוקקות ביססו את החלטתם על העובדה שהכותבים נינוחים מדי בנוגע להיסטוריה, ונוהגים בחופשיות יתרה כלפי אירועים ואנשים שונים, ואין לעודד זאת בשום פנים. בנוסף, הם הצהירו שסרטים אלו מעודדים ״אמונה בפיאודליזם, אמונות תפלות, פטליזם וגלגול נשמות".

קרם הגנה

© Depositphotos.com

איסורים שונים התקבלו בהוואי בנוגע לכימיקלים במקדמי הגנה. אוקסיבנזון (Oxybenzone) ואוקטינוקסט (octinoxate) נאסרו ב-2018 ואבובנזון (avobenzone) ואוקטוקרילן (octocrylene) נאסרו ב-2021. נטען כי הכימיקלים הללו הם בין הגורמים שתורמים להרס שוניות אלמוגים. מוצרים המכילים פטרוליאום ג׳לי וטיטניום דו חמצני, אשר מזיקים לחיים בים ולאורגניזמים, נמצאים עדיין ברשימה של מוצרים שאינם מומלצים בשימוש.

בלונים על מקל

© Depositphotos.com

בלונים על מקל כעת אסורים בשימוש בכל מדינות אירופה החל מיולי 2021. האיסור הזה הוא די הגיוני מאחר ותרכובת המוצר אינה שונה מפריטי פלסטיק קטנים אחרים, שלמרות שנית למחזר אותם, רק לעתים רחוקות הם מגיעים למיכל הנחוץ. עלינו להודות שהאיסור הזה לא הרגיז אותנו מאחר ובלונים על חוט הם הרבה יותר נחמדים.


כלבים

© danielrankov / Reddit

עד 1984, היה זה אסור לגדל כלב בבירת המדינה ממנה יצאה כלב הרועים האיסלנדי. אפילו כעת, ייאלצו תושבי רייקיאוויק להשיג אישור מיוחד מהעירייה כדי לגדל כלב. יתרה מזאת, דרושה הסכמה של לפחות 2/3 מדיירי הבניין עבור אדם שחי בשכנות.

ישנם מינות רבות בהן גזעים שונים של כלבים עדיין מוכרים כמסוכנים ונמצאים תחת הגבלות. לעתים קרובות, הרשימה כוללת פיטבול, מאסטיף ובול טרייר. ולמרות שזה צפוי, אנשים רבים עשויים להיות מופתעים כשהם מגלים שאסור לגדל גזעים שונים של כלבי רועים כחיות מחמד בדנמרק ומלזיה.

ידיות דלת

החל ממרץ 2014, אסור להתקין ידיות דלת עגולות על דלתות קדמיות בוונקובר, קנדה. החוק הזה מיועד כדי להגן על אנשים מבוגרים עם מוגבלות, מאחר והם מתקשים לאחוז בידית ולסובב אותה. הרבה יותר קל להתמודד עם מנגנון של ידית מנוף בבסיסה.

קפסולות קפה מפלסטיק

© W7KyzmJt / Wikimedia Commons© CC BY-SA 3.0

הרשויות בעיר המבורג בגרמניה היו הראשונות להחליט שהנזק הסביבתי שנגרם מקפסולות קפה חד פעמיות לא שווה את הנוחיות של המשתמש. אזרחים יכולים להשתמש בקפסולות קפה מפלסטיק בביתם אך השימוש בהם נאסר בארגונים של המדינה מאז 2016.

משרוקיות

© Depositphotos.com

גואטמלה אסרה את השימוש במשרוקיות שדומות לאלו בהן משתמשת המשטרה. אפילו אם המשרוקית מיועדת לילדים, מוטב שלא לייבאן למדינה. כך מונעת המשטרה מאדם להתחזות לנציג כוחות הביטחון.

מוצרים קוסמטיים עם גרגירים זעירים

ניתן למצוא חרוזי פלסטיק זעירים במוצרי קוסמטיקה רבים: החל מתרחיצים וג׳ל רחצה ועד למשחות שיניים. הגרגירים הללו נשטפים במים וחודרים למערכת הביוב. משם, הם עשויים להגיע לנהרות, אגמים ולפילטרים עוקפי-אוקיינוסים, מאחר והם כה קטנים, וכך גם לחדור לגופם של דגים, צבים שחפים יחד עם מזונם. האיסור על החרוזים הזעירים הללו קיים במספר מדינות כול קנדה, אנגליה, איטליה ושוודיה.

מברשות גילוח

© Depositphotos.com

השימוש במברשות גילוח אסור במדינת האי סנט לושה. בכל מקרה, רק מברשות שמיוצרות ביפן מצויות תחת האיסור. זה בשל העובדה שבתחילת המאה ה-20, נבגי אנתרקס זלגו למדינות שונות על מברשות מזויפות שעשויות לכאורה משערות של גירית. למרות שעברו מאה שנים מאז, הרשויות עדיין לא מוכנות לדון באיסור הזה.

מכלי מזון מפלסטיק

© Depositphotos.com

ממשלת אוסטרליה קיבלה החלטה שהחל מ-2021 אסור למכור מזון בטיק אווי במכלי פלסטיק שעשויים מקלקר. הסיבה לכך זהה – כדי להגן על כוכב הלכת שלנו. מחוקקים אוסטרליים מזהירים שזהו רק הצעד הראשון בניסיון לאסור שימוש בכוסות חד פעמיות עם מכסה, שקיות פלסטיק ומקלוני אוזניים עם בסיס פלסטי.

בונוס

© Pxhere.com

גומי לעיסה אסור בשימוש בסינגפור מאז 1992 כדי לשמור על הרחובות נקיים. בכל מקרה, ב-2004, בוצעו כמה תיקונים בחוק: גומי לעיסה ללא סוכר ובעל תכולה מסוימת של סייליטול (xylitol) וסידן לקטט (calcium lactate), כמו גם מספר רכיבים אחרים, הוכרו כבריאים. ניתן לרכוש אותם בסופר מרקט או אצל רופאי השיניים שיש להם אישור מיוחד למכור מסטיק ויכולים גם לעקוב מקרוב אחר הלקוחות.

אילו מהאיסורים הללו נראים לכם הגיוניים מכל? האם אתם מודעים לחוקים אחרים שנשמעים מוזרים בהתחלה אך הם בעלי הסבר הגיוני מאחוריהם?