17 טיפים כיצד לאתר מוצר מזויף

אנחנו עשויים לחשוב שכל מה שיש לנו בארון הוא מקורי. אך המציאות היא שישנם זיופים רבים, במיוחד של מותגים פופולריים. מיותר לציין שחשוב לדעת את ההבדלים בין הזיופים והמוצרים המקוריים כך שלא תיפלו קורבן.

סניקרס ״נייק״

© Albo73 / Depositphotos


* סניקרס ״נייק אייר״ הם בעלי מרקם שהזייפנים לא יכולים לחקות. זה בגלל שהחומרים בהם הם משתמשים הם שונים, וכך גם המכשירים בהם הם משתמשים בייצור. לכן, בנעל נייק אותנטית, אתם תבחינו בנוקשות של העור שלא נמצאת בזיוף.
* תוכלו גם לבדוק את הסימטריה של הנעל. אם משהו נראה בלתי סימטרי, ייתכן ויש לכם זיוף.

נעלי פילה

© 2p2play / Shutterstock.com


* אם תתבוננו באות F בנעלי הפילה שלכם, תבחינו בתפר בלתי רגיל. זה נורמלי לחלוטין בכל נעלי פילה המקוריות. מה שלא תקין הוא שהאות F נמתחת מעל שני הקווים העליונים. בנעל מזויפת, הקווים הללו כמעט נוגעים במלבן שמקיף את הלוגו, וזה לא צריך להיות כך.
* דבר אחד נוסף שעליכם לבדוק הוא הכיסוי העליון, במיוחד שני החורים מקדימה. אם זה מקורי, אז המרחק בין החורים יהיה זהה.
* יתרה מזאת, הלוגו בעקב עשוי להיות שונה לחלוטין. בסניקרס המקוריות, הלוגו הוא זהה ללוגו שעל הלשונית. מצד שני, בזיוף, המילה ׳פילה׳ תפורה על פיסת עור נפרדת בצכעי כחול ואדום.

צעיפים של Burberry (ברברי)

© Unknown author / Imgur© burberry / Instagram

* הצעיף המקורי הוא בעל קווים מובחנים מאוד ומרקם עבה.
* השרכים בצעיף המקורי לא מתבלים או נקרעים כשנוגעים בהם
* שם המותג על התווית כתוב באותיות דפוס. בנוסף, התווית צריכה לכלול מידע אודות ארץ הייצור והרכב החומרים בצעיף.

תיקי גוצ׳י

© AndreaA. / Depositphotos

* ראשית, עליכם לבדוק את שני אותיות ה-G בקדמת התיק. הקו המעוטר בקצה האות צריך להיראות חלק, לא עבה. בנוסף, החלק המעוגל ב-G צריך להיות בעל צורה אובלית מושלמת ולא מחודד. אם הלוגו נראה מטושטש, זה כנראה זיוף.
* הביטו מקרוב בתפרים, מאחר ובתיק גוצי׳ מקורי יהיו תפרים שווים. אם זה נראה בלתי שווה במקומות מסוימים או בעל צבע שונה מהתיק עצמו, אתם יכולים להיות בטוחים שמדובר בזיוף.

מיזעים של ׳סופרים׳ (Supreme)

© MisterFury69 / Reddit© supremenewyork / Instagram


* בצווארון של מיזע מחברה זו, יהיו שני תוויות באדום כהה. על התווית הגדולה יופיע שם החברה והאות R בעיגול, בעוד שהשנייה מראה את ארץ הייצור: קנדה. בתווית הפנימית, צריכה להיות המלצה שלא לגהץ את הפריט, ויצרנים של הזיוף שומטים את הפרט הזה.
* במיזעים עם הלוגו הרקום, האותיות בחלק האדום צריכות להיות מופרדות בצורה שווה. אם אתם הופכים את המיזע האותנטי, על החלק האחורי תראו רשת דקה של חוטים לבנים.
* סופרים משתמשת אך ורק בשרוכים שטוחים שקשורים בזהירות בקצה הקפוצ׳ון. שרוכים עגולים, כשהקצה שרוף, או שרוכים מסוגים שונים הם סימן לזיוף.

נעלי ׳ייזי׳ (Yeezy) של אדידס

© LuxuryWrists77 / Reddit© DedMityay / Depositphotos

* סימן אחד שעליכם לבדוק הוא תבנית הגלים, שעל סניקרס ייזי מקוריות צריכה להיות בצד יחד עם הדפסי גלים בלתי רגילים.
* לאחר מכן, העיפו מבט בלשונית של הסניקרס. הלשונית של הסניקרס המקוריות היא מעט מעוקלת, בעוד שלמזוייפות יש צורה יותר מלבנית.
* בדקו את פנים הנעל וראו האם הלוגו של אדידס הוא באותו הגודל בכל נעל. במקרים מסוימים, תבחינו כי הגודל שונה.
* התפרים שבפנים הם סימן נוסף שיעזור לכם להבחין בין זיוף ומקור, מאחר והם נראים די חובבניים על הסניקרס המזויפות.

נעלי אספדריל של טומס (Toms)

© The Art of Pics / Shutterstock.com

* הדבר הראשון שיש לבדוק היא הרפידה. אם היא ניתנת להסרה, סביר להניח שהנעל שלכם מזויפת, מאחר והסוליה של הנעל המקורית תפורה בחלק התחתון שלה.
* לאחר מכן, פנו לחלק האחורי של הנעל והביטו בלוגו. האותיות של המותג המקורי הן באיזון מושלם ומרובעות. בכל מקרה, האותיות בזיוף מחודדות ובלתי שוות – שימן לב לצורתה המשונה של האות O. בנוסף, התפרים שסביב התווית עבים יותר בזיוף.
* תוכלו גם לראות אם ישנו דבר בצדי הנעל. חברה מכובדת לעולם לא תרשה דבר כזה, אך בזיוף יהיה דבק בכל מקום.

תיקים של מייקל קורס

© -DhGate / Reddit© michaelkors / Instagram

* החברה המקורית משתמשת בתוויות בצבע קרם המכילות את המידע העיקרי אודות המוצר: מספר סידורי, גוון, חומר, פרמטרים, ומחיר בדולרים, וגם ברקוד מיוחד.
* בכל התיקים המקוריים החלקים חרוטים עם שם המותג – הקליפסים המגנטיים, טבעות הידית, האבזמים, טבעות החיבור, והידיות המשמשות להידוק.
* תיקים מקוריים של החברה עשויים מחומר דחוס שאינו מתעוות, גם לא במהלך המשלוח.

תיקים של גס (Guess)

© roschinletter@gmail.com/ Depositphotos

* מיותר לומר, שתיקי גס מזויפים אינם עשויים מעור, אלא מחומר סינטטי זול. אפשר לבדוק זאת אם תלחצו עם האצבע שלכם כנגד החומר. אם הקמטים לא נעלמים, אז מדובר בתיק מזויף.
* לאחר מכן, עליכם לבדוק את הריפוד של התיק. בתיקי גס מקוריים יש ריפוד רך ונראה לעין, בעוד שלמזויפים לעתים אין ריפוד בכלל. ואם יש להם, זה דק כמו נייר.
* לבסוף, תוכלו לבדוק את המתכת שעל התיק. בתיקי גס מקוריים יש מתכת נוקשה ובוהק עם גימורים חלקים. בזיופים, מנגד, משתמשים בחומר זול יותר שנראה עמום ואף מותיר סימנים על פני השטח.

שעונים של גס (Guess)

© saaaammywammy / Reddit

* לשעוני גס אמיתיים יש רצועות עשויות מתכת, סיליקון, או עור טבעי. אם הם מריחים רע, בעלי צבע בלתי שווה, חריצים, שריטות, או נראים בלויים, אלו הם סימנים המעידים על כך שמדובר בחיקוי.
* החלק האחורי צריך לכלול מידע אודות השעון: הלוגו עם שם החברה, החומר ממנו עשוי השעון (פלדה), ומידע אודות המנגנון של העשון עם החריטה Japan Movt (מאחר וגס משתמשת רק במגנונים יפניים באיכות גבוהה).

תיקים של הרמס (Hermès)

© legitcheckapp / Reddit

* בדקו את ההדפס הפימי של העור וראו כיצד האותיות הודפסו. הדגש של האות הצרפתית E צריך להיות עדין ולא גס, כמו בזיופים. בנוסף, אם האותיות F ו-R במילה ״France״ (צרפת) מופיעות כשהן דבוקות זו לזו, התיק לא מקורי.
* תוכלו גם לבחון את התפרים ברצועת העור של התיק. בתיק מקורי, זה נראה אלגנטי ונטול פגמים. מנגד, התפרים בתיק המזויף אינם אלגנטיים, ובמקומות מסוימים נראים עבים יותר מאשר בתיק המקורי.

חולצת פולו של לקוסט

© DhGate / Reddit© lacoste / Instagram

* הקרוקודיל של ׳לקוסט׳ הוא בעל פרטים ברורים. העיניים, השיניים, הרגליים, והפה האדום תמיד ברורים. גופו של הקרוקודיל הוא בצבע ירוק בהיר וזנבו מקביל לגבו.
* בבסיס הצוואר, ישנה תווית לבנה עם הלוגו ומספר אדום שמעיד על המידה. בדגמים של דברים, זהו רק מספר אחד, ואצל נשים, שני מספרים.
* חיקוי של פולו ׳לקוסט׳ ניתן לזיהוי בזכות פרט קטן: הכפתורים שלו. בבגדים של החברה יש כפתורים מסוג אם הפנינה עם 2 חורים וללא כיתוב. הזייפנים שוכחים להוסיף את הפרט הזה, ומשתמשים בכפתורים עם 4 חורים.
* בדגמים של גברים יש פתח קטן בעומק של כ-15 ס״מ בצדה של החולצה בחלק התחתון. בגרסה הנשית, היצרן לא יוצר חתכים.

נעלי בלנסיאגה (Balenciaga)

© sozon / Depositphotos

* בנעלי בלנסיאגה המקוריות יש בליטה שניתנת מאוד לזיהוי על העקבים. בזיוף אין את זה, מה שהופך את המבנה לחלש יותר.
* בנוסף, החלק הקדמי בנעל המזויפת הוא בעל עיקול גדול יותר מאשר במקוריות.
* בנוסף, אם תבדקו את חלקה האחורי של הנעל, תבחינו ששם המותג אינו ממש במרכז. מה עוד, שלא כל האותיות באותו הגודל והעובי, וכמה מהן מופיעות כשהן גדולות יותר מהשאר.

צמידים של פנדורה

© Unknown author / Imgur© theofficialpandora / Instagram

* צבעו של לצמיד כסף מקורי הוא עמום מאחר ובתהליך הייצור של מוצרי פנדורה, משתמשים בתהליך השחרה. זה מעניק לתכשיט גוון מיוחד יותר.
* הצמיד המקורי שומר על צורה מושלמת ואינו מתעקם, וניתן להבחין בקצותיו הברורים ברצועת הכסף המפוספסת שלו.
* בצמידי פנדורה מקוריים, גודל האבזם ניתן להשוואה עם התליון. בחלק הקדמי של האבזם, ניתן לראות את חריטת שם הלוגו: המילה Pandora עם כתר מעל האות O.
* בתוך האבזם, ישנה סגירה ייחודית למותג: תלתן בצורת בורג קטן עם 4 ראשים שמחוברים בצורה בטוחה לצמיד. בנוסף, האבזם צריך לכלול את חותמת האיכות – המעידה על הטוהר שלו – עם סימן המקוריות בפנים (האותיות ALE).
* תליונים של פנדורה כוללים את הכיתוב עם שם החברה ואת ראשי התיבות של המתכת ממנה הם עשויים – S עבור כסף ו-G עבור זהב. בתליוני זכוכית מורנו אין חריצים, חלקים שבורים, או בועות אוויר בפנים.

ג׳ינס ליוויס

© onajourney / Shutterstock.com

* העיצוב המוקשת של הכיס האחורי בזוג מכנסי ליוויס הוא אולי אחד הסממנים המוכרים ביותר של המותג. מדובר בקשת פשוטה או כזו בצורת יהלום במרכז הכיס, ואת הסממן הזה מעתיקים לא נכון במכנסיים מזויפים.
* בנוסף, צבע התפרים הוא בדרך כלל כתום במכנסיים מקוריים, בעוד שבזיופים רבים משתמשים בחוט לבן.
* הסימן השלישי הוא התווית האדומה בכיס האחורי. במכנס מקורי כתוב ״ Levi’s״ על התווית האדומה, בעוד שבזיוף ישנה תווית אדומה חלקה עם האות R.

נעלי טימברלנד

© David_g52 / Reddit© timberland / Instagram

* הסוליה היא בצבע קרמל, וכשמסתכלים מקרוב, אפשר להבחין שהיא מעט שקופה. הלוגו ושם החברה מודפס עליה, הסוליה אחידה, וחלקו של העקב אינו בולט החוצה.
* הלוגו מצוי בחוץ, בחלק התחתון שח הנעל, ומעל העקב. הוא מודפס בצורה אחידה וברורה.
* הלולאות דרכן עוברים השרוכים הם בצורת משושה מושלם, והם בדרך כלל עגולות מבחוץ. ישנם 7 דגמי גברים, ו-6 דגמי נשים.
* כל התפרים עשויים חוט לבן והם מקבילים בצורה. ברורה אלו לאלו.

חולצות של נייקי

© gcafotografia / Shutterstock.com

* הדבר הראשון שיש לבדוק הוא הלוגו של נייקי. ברוב המקרים, הפרופורציות לא זהות למקורי, והזווית והנטייה שלו שונים.
* לאחר מכן, יש לבדוק את התווית בתוך הטישרט ולחפש שגיאות כתיב. המותג המקורי מעולם לא מאיית בצורה שגויה את המילים, אך במוצרים מזויפים עשויה להיות טעות אחת או יותר.
* יהיה עליכם גם להביט בתגיות בתוך החולצה. בחולצות מקוריות של נייקי יש בדרך כלל תגית אחת או יותר תפורה בחלק הפנימי, בעוד שבזיופים בדרך כלל אין כאלו.

האם אי פעם קניתם מוצר מבלי להבין שמדובר בזיוף? מה זה היה?