18 חוקים הקשורים בנימוסי שולחן מסביב לעולם שיעזרו לכם להצטיין כתיירים
בכל הנוגע לישיבה ואכילת מזון במהלך היום, לכל מדינה יש את המנהגים שלה. במקומות מסוימים, הפרוטוקולים הללו הם בעלי שורשים עמוקים, ואי ציות להם נחשב לבלתי מנומס. מצד שני, אלו הם הרגלים פשוטים מהם תייר יכול להתעלם מבלי להסתכן בכך שייראה משונה.
אתם אף פעם לא יודעים במה תתקלו כשאתם מטיילים בארץ זרה עם הרגלים קולינריים שונים. זו הסיבה בגינה החליט צוות האתר שלנו להכין עבורכם רשימה ובה הרגלים ממקומות שונים בעולם. בואו נראה לאיזו מדינה תתאימו בול!
© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com
* ביפן, אסור לתקוע את מקלות האכילה שלכם במזון, ולא להעביר פיסות מזון ממקל אכילה של אדם אחר לאחר. זה בגלל שטקסים כאלה מבוצעים בהלוויות בלבד, ומדובר בטעם רע לעשותם מסביב לשולחן.
* בנוסף, ביפן השמעת קולות שליקה ומציצה בזמן האוכל אינה בעיה גדולה. נהוג לאכול את האטריות שלכם במהירות מאחר ומדובר בדרך טובה לשמר את הארומה שלהם. עליכם לשתות את המרק בשקיקה כדי להבין את טעמו. בכל אופן, אכילת כל מזון אחר ברעש תזכה אתכם במבטים זועפים
* ביפן, אם המארח מציע לכם מתנה מכל סוג שהוא, 3 סירובים נחשבים מנומסים. אם הם מציעים שוב, אפשר לקבל.
© Depositphotos.com, © Depositphotos.com
* בצרפת, אי אפשר להניח את הידיים איפה שרוצים בזמן שאוכלים. התנוחה הנכונה היא להניח את שתי הידיים על השולחן וזה בסדר אם אתם רוצים לשים את כפות הידיים שלכם על השולחן.
* בתאילנד, חולקים את כל המנות, כך שמכינים ומזמינים אותם באופן בו ניתן יהיה לאכול אותו כקבוצה. בנוסף, כשמגיע הזמן להתחיל לאכול, מוטב להמתין לאדם בעל המעמד העליון בשולחן להתחיל.
* במדינות מסוימות במזרח התיכון, הדבר הנורמלי ביותר לעשות הוא לאכול עם הידיים, אבל ישנו דבר אחד שחשוב לקחת בחשבון לפני שמתחילים לאכול: יש להשתמש ביד ימין כיוון שיד שמאל נחשבת בלתי נקייה.
* באנגליה, בזמן המוכר באופן פופולרי כ״זמן התה״ ישנם מעשים מסוימים שזוכים למבטים זועפים, כמו לדוגמה, השמעת רעשים עם הכפית בזמן הערבוב או השארתו בתוך הספל. ניתן להשתמש בתחתית לשם כך.
* בטנזניה, מקובל לא להגיע בזמן. אם ישנו זמן מוסכם לסעודה, זה רגיל לחלוטין לאחר קצת. לדוגמה, קבעתם פגישה ב-7 בערב, אבל כנראה שהיא לא תתחיל עד 7:30-9:00.
* בנורבגיה, כשאתם בארוחת ערב רשמית ומישהו מרים כוסית, עליכם להרים את הכוס שלכם, להביט באותו אדם, לקחת לגימה, להביט בו שוב, ולהניח את הכוס שלכם.
* בתאילנד, משתמשים בכפית ומזלג די לאכול. במזלג משתמשים כדי לחתוך או להגיש, ובכפית כדי להניע את המזון לפה. לא יהיה סכין בקרבת מקום, כך שאם אתם צריכים לחתוך משהו אתם יכולים לעשות זאת בקצה הכפית שלכם.
* בטאיוואן, ישנו מנהג ספציפי בו אפשר להראות לשף שהמזון טעים: גרעפס אחרי האוכל. המארח או הטבח ייקח את זה כמחמאה.
* בספרד, לפני תחילת השנה החדשה, נהוג לאכול1 2 ענבים.
© Depositphotos.com, © Depositphotos.com
* בפורטוגל, אם המלח או הפלפל לא על השולחן, זה נחשב כחצוף כלפי הטבח לבקש את זה. הפורטוגזים חושבים שבדרך עקיפה, זה כמו לומר לטבח ש״תיבלתם את המזון בצורה לא טובה״.
* בסין, לסיים את המזון שלכם נחשב כאילו המארח ״לא הציע לכם די אוכל״. לכן הדבר הטוב ביותר לעשות, כדי להיראות טוב בעיני המארח, הוא להשאיר מעט מזון על הצלחת.
* בשונה מסין, בהודו, מוטב לרוקן את הצלחת שלכם. אוכל שהושאר נחשב כבזבוז.
* בצרפת, תזכו למבטים זועפים אם תחתכו חסה בעזרת סכין, וישנה סיבה היסטורית לכך. בעבר, סכו״ם היה עשוי כסף, מתכת שמתחמצנת ומתכהה כשהא באה במגעה עם חומץ. למרות שהיום כלי הכסף עשויים מתכות שונות, ההרגל הזה עדיין קיים, ומוטב להשתמש במספריים או בידיים שלכם.
* באיטליה, המקומיים שותים קפוצ׳ינו לעתים קרובות אחרי ארוחת הבוקר ואם הם זקוקים לקפאין אחרי ארוחה הם לוגמים אספרסו.
* עוד באיטליה, אי אפשר להזמין פסטה עם רוטב, מאחר וכל פסטה כוללת כמות מוגבלת של רטבים שהולכת איתה. לדוגמה, ספגטי אינו חזק מספיק כדי לעמוד ברוטב גושי אבל הולך טוב עם רטבים בעלי מרקם קרמי יותר.
