20 פריטים שאנחנו צריכים לנקות לעתים קרובות יותר ממה שאנחנו מנקים בדרך כלל

יש אנשים שאוהבים ניקיון וחוסר הסדר הקל ביותר גורם להם לרצות לשלוף ספוג וסבון ולהבריק שוב את הכל, אבל יש גם אחרים, יותר רגועים ושאינם מודאגים מהפרטים הקטנים. הסוד לניקיון טמון בתדירות בה אנחנו מתחזקים את החללים שלנו. כך, אנחנו יוצרים הרגלים שעוזרים לנו לארגן את הזמן שלנו ולאפשר לכל להיות נוצץ תמיד.

צוות האתר שלנו הכין רשימה קטנה של פריטים שעלינו לנקות לעתים קרובות יותר, אחרת, אנחנו שמים את הבריאות שלנו בסכנה.


משטחי חיתוך

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

אנחנו מודעים לכך שקרש חיתוך הוא פריט חובה בכל מטבח. בכל מקרה, אם לא מנקים אותו היטב אנחנו עשויים להעמיד את המשפחה שלנו בסכנה בדיוק בגלל שהם רגילים להניח עליו כל דבר. מומלץ שיהיו לכם כמה משטחי חיתוך כדי שתוכל להשתמש בקרש אחד עבור כל קבוצת מזון (אחד בשביל פירות וירקות, אחד בשביל בשרים, וכדומה). יש לנקות את כולם עם חומר ניקוי אנטיבקטריאלי ומים חמים לאחר השימוש כדי להסיר שיירי מזון שיכולים לזהם את המזון הטרי שלנו בארוחה הבאה. חשוב גם לייבש אותם היטב כדי להימנע מלחות שמזרזת התפשטות של מיקרואורגניזמים.


אך בנוסף לסוג זה של ניקיון ״שטחי״, חשוב גם לבצע חיטוי יסודי באופן שגרתי כדי לוודא שאכן נפטרתם מכל הבקטריה שנותרה על המשטח. כדי לעשות זאת, מומלץ לשטוף את המשטחים עם לימון ומלח. יש לאפשר לשני הרכיבים הללו לעבוד במשך 5 דקות על קרש החיתוך. לאחר מכן אפשר להסיר אותם באמצעות מגבת נייר. זכרו להחליף את הקרש כשאתם מבחינים בסדקים או בעיות אחרות שמקשים על הניקיון.

כלי מטבח מעץ

© krrajan / pixabay

עץ הוא חומר מנוקב, שמאפשר לכל מיני חומרים להיספג, וזה כולל, כמובן, שיירי מזון ולחות. בגלל הסיבות הללו יש לנקות כלי מטבח שעשויים מעץ מיד לאחר השימוש בהם לפני שהעץ סופג את שיירי המזון. עליכם לוודא שאתם מייבשים אותם היטב לפני האחסון, מאחר וזה ימנע זיהום של המזון והתפשטות של בקטריה.

השירותים והרצפה הסמוכה להם

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

חדר השירותים שלכם, ובמיוחד האסלה, הם כר פורה לבקטריות קטנות בשם Escherichia coli, הידועים בשל היכולת שלהם לגרום לזיהומים. למרבה הצער, Escherichia coli נמצא ברדיוס של 2 מטרים מהשירותים והכיור שלכם בזכות משהו שנקרא toilet plum. לכן, לכל הפחות, מומלץ לערוך ניקוי עמוק שבועי כדי לוודא שחדר השירותים שלכם נקי מ-אי. קולי.

מצד שני, את האמבט יש לחטא אחת לשבועיים או על בסיס שבועי אם משתמשים בה לעתים קרובות.


וילונות אמבט

© Depositphotos.com

עובש הוא האויב הראשי אותו אתם רוצים להרחיק מכל החדרים שלכם. זה לא נדיר למצוא את זה בבית ובחדר השירותים או האמבט בשל הלחות, האוורור הדל, ושינויי הטמפרטורות. בכל מקרה, אין זה אומר שאי אפשר להשיב מלחמה. נקו את ווילון המקלחת לאחר כל שימוש כדי להסיר שיירי סבון ושמרו על המקום מאוורר כדי לחסל את הלחות וההתעבות וכך אולי תצליחו למנוע מהעובש להתפשט באזורים הרגישים הללו.

בנוסף לשגרת ניקיון חדר השירותים הרגילה שלכם, חשוב לבצע ניקוי עמוק שבועי של הווילונות, לשטוף אותם עם סודה לשתייה וסבון. וודאו שאינכם שוכחים לבדוק את הוראות היצרן כדי שתדעו כיצד לשטוף את זה כהלכה. יש לבצע זאת באמצעות מחזור שטיפה עדינה על טמפרטורות נמוכות. ברגע שזה נעשה, המתינו עד שיתייבשו מבלי לחשוף אותם ישירות לאור השמש.

מגבות

© Depositphotos.com

כל המגבות, במיוחד אלו בהן אתם משתמשים אחרי המקלחת, צוברים בקטריה, זיעה, ועור מת בגלל האופן בו אנחנו משתמשים בהן. מעל לכל אלו, אנחנו לא מוודאים שהם יבשים לחלוטין אחרי כל שימוש, והם הופכים כר פורה לשגשוג חיידקים. לכן, מומלץ מאוד שנחליף מגבת כל יומיים ונשטוף אותן מיד, עדיף בטמפרטורות גבוהות, בשימוש בחומר ניקוי המכיל חמצן פעיל שחודר לבד ומחסל את הבקטריה. מומלץ גם להימנע מלערבב אותם עם בגדים רגילים.

מצעים

© Depositphotos.com

מצעים סופגים זיעה ושמנים המשתחררים מהגוף במהלך השינה. לא רק זה, אלא שהם גם לוכדים חלק מהאבק המרחף בחדר. זהו קוקטייל מושלם להופעת קשקשים ואקנה. החלפה או שטיפה של המצעים שלכם אחת לשבוע היא הדרך היעילה ביותר לשמור על המיטה נקייה ממיקרו-אורגניזמים שיכולים להשפיע על העור והשיער שלכם.

סמרטוט וספוג לכלים

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

בדרך כלל, אזורים, בהם מזון מאוחסן או מוכן, כוללים יותר בקטריה וזיהום צואתי מאשר מקומות אחרים בבית שלכם. בעוד שזה עשוי להישמע מוזר, אתם רוצים לשקול את ממצאי המדענים שגילו כי יותר מ-75% מהספוגים והסמרטוטים יכולים באופן פוטנציאלי להכיל שיירים של חומרים מזהמים כמו סלמונלה, אי.קולי, וזה לא הכל. כמה מהם אפילו כוללים חומר צואתי עליהם. בהשוואה ל-9% שנמצאו בברזי השירותים, רק כדי לשים דברים בפרספקטיבה…

החדשות הטובות הן שאין צורך בטיפול מיוחד כדי לטפל את ביע ההזו. פשוט השרו את הספוגים במים רותחים למשך 2 דקות או שימו אותם במיקרוגל למשך 2 דקות יום כן יום לא בזמן שהם רטובים, וזה מספיק. די בכך להיפטר מהבקטריה שאפשר למצוא על פני השטח שלהם. כשהספוג מתחיל להתפרק, חשוב להחליפו כדי שלא יוכלו לאחסן עוד בקטריות. לגבי מגבות המטבח, מומלץ לשטוף אותן מיד, אלא אם כן טיפלתם בבשר נא ונגעתם בהם. במקרה זה, יש לשטוף אותם מיד.

כריות

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Pixabay.com

לדבריה של נטלי ברט, אחראית ניקוי ומומחית בחברת השירותים Nifty Cleaning , יש לשטוף כריות כל 3-6 חודשים. תלוי בכל אדם וכמות הזיעה שלו, מומלץ לשטוף אותן לפחות פעמיים בשנה, אך במקרים מיוחדים, דרושה שטיפה תכופה יותר, כמו לדוגמה, אם אתם מזיעים הרבה במהלך הלילה או אם אתם חיים בבית לח מאוד או באזור הכפרי.

אלכס סאבי, מאמן שינה מוסמף והמייסד של SleepingOcean, מסביר כי כריות נושאות זיעה, עור מת, אבק, וחיידקים. בגלל זה ובגלל גורמים אחרים שמושכים קרדיות אבק, זה הופך אותן למקום הטוב ביותר עבורם להתרבות. זה, בתורו, יכול לגרום לאלרגיות, גירויים בעיניים, פריחה, ואפילו סיכון מוגבר לאסתמה.

מקרר

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

המקרר מאחסן בתוכו כל מיני מזונות שחולקים מעין מערכת אקולוגית קטנה. בשל כך, חשוב מאוד לארגן את המזון לפי סוגו כדי להימנע מזיהום מוצלב כשמאחסנים דברים במקרר, ודבר נוסף, הוא לשמור על כל המקום נקי. אומרים שניקוי יסודי 4 פעמים בשנה ותחזוקה של אחת לשבוע מספיקה כדי לשמור על חלל מחוטא.

כיריים

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

פיליפ טיארנו ג׳וניור, פרופסור קליני למיקרוביולוגיה ופתולוגיה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ניו יורק, אומר ש׳אנחנו נוטים להזניח את הכיריים משום מה. נתזים ומזון שנשפך ואיננו מנוקה יכול להיות כר פורה להתפשטות מיקרובים׳, וזהו טיעון מעולה לטובת ניקוי המטבח שלכם בצורה יסודית.

מצד שני, מליסה מייקר, מומחית לניקיון, מאמינה שיש לנקות את הכיריים לאחר כל שימוש. היא לא מדברת על ניקוי עמוק, אלא על שימוש בחומר ניקוי כללי ומגבת מיקרופייבר. לגבי התנור, מבפנים ומבחוץ, יש לנקותו כל 3 חודשים, או כשאתם מבחינים שישנם שיירי מזון שרוף או עשן העולה מהתנור בעת השימוש בו.

מכונת כביסה

© Pixabay.com© Depositphotos.com

במחקר שנערך, הוכח כי מכונות כביסה אינן חפות מהיכולת לאחסן בתוכן חיידקים שונים, במיוחד אם לא משתמשים בחומרים מלבינים על בסיס קבוע בעת השטיפה, אשר עשוי להיות גורם נפוץ בהתחשב בעובדה שהרכיב העוצמתי הזה יכול לפגום בבדים מסוימים. לכן מומלץ לבצע מחזור ריק עם מים וכוס חומר מלבין על בסיס שבועי או אפילו פעמיים בשבוע. אם יש במכונת הכביסה אופציה למחזור חיטוי מיוחד, יש למלא אחר הוראות היצרן.

כיורים

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

הצטברות מזון שיירי סבון יכולים ליצור שכבת לכלוך אם אתם מאפשרים להם להצטבר שם. שכבות אלו יכולות להפוך כר פורה לבקטריה ופטריות בשל המגע המתמיד שלהם עם מזון ושיירים על פני השטח. כדי להימנע מכך, מומלץ לנקות את הכיור אחת לשבוע עם חומר ניקוי ייעודי.

הגומי של המקרר

© Depositphotos.com

לעתים קרובות זהו אקססורי שאנחנו נוטים לשכוח כשאנחנו מנקים את המקרר. בכל מקרה, זו עשויה להיות טעות גדולה מאחר והגומי הזה מאחסן כמות של לחות ולכלוך ממכשיר החשמל הזה. האזור הזה מאפשר סגירה הרמטית כדי לשמור את הקור בתוך המקרר ולמנוע ממנו לברוח. אך אי ניקיון תכוף משפיע על אחסון הזון ויכול לגרום לפקיעתו בטרם עת. לכן מומלץ לנקות את הגומי של המקרר שלכם פעמיים בשנה עם ספוג בשילוב מים וסבון לכלים.

בלנדר

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

מוצר אחר אליו מכוונים אצבע מאשימה לעתים קרובות בשל יכולתו לגרום לזיהום מוצלב במטבח הוא הבלנדר. קל מאוד להותיר בתוכו את שיירי המזון המעובד בגלל צורתו המשונה והמקומות אליהם קשה להגיע. בשל כך, יש לנקות אותו באמצעות חומר אנטי בקטריאלי והמון מים לאחר כל שימוש. בנוסף, לאחר השימוש השלישי או הרביעי, מומלץ לבצע ניקוי עמוק כדי להיפטר מריחות מסוימים. אתם יכולים לעשות זאת אם תערבבו חומץ, מים, וסבון כלים. פשוט הוסיפו את כל הרכיבים, הפעילו את הבלנדר, ותנו לזה לעבוד במשך 5 דקות. לאחר מכן, שטפו במים והניחו לזה להתייבש לגמרי.

מברשת שיער

© Depositphotos.com

לדברי האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה, רוב האנשים מאבדים בין 50 ו-100 זקיקי שיער בכל יום. כמובן, אתם לא מסתובבים בבית ונתקלים בשיער שנשר כל הזמן. זה בגלל שרוב השיער מצוי על המברשת שלכם. זה, בתורו, הופך את הצורך לנקותו להכרחי. אחרי הכל, שיער יכול להפוך בקלות לכר פורה ללכלוך, בקטריות, ופטריות.

אין כלל חקוק בסלע בכל הנוגע לניקוי המברשת שלכם, אך היו בטוחים שהתכיפות צריכה להשתנות בהתאם לתדירות השימוש וסוג המוצרים בהם אתם משתמשים בשיער שלכם. אם אתם משתמשים בקרמים לשיער, ג׳ל, או תרסיסים, ניקוי שבוע מספיק. מצד שני, אם אתם לא משתמשים בכימיקלים, אתם יכולים לעשות זאת כל שבועיים או שלושה. בנוסף, מומלץ להסיר את כל השיער שנתפס בין סיבי המברשת כל יומיים בערך.

טלפונים סלולריים ומפתחות

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

הפריטים הללו מלווים אותנו כמעט לכל מקום אליו אנחנו הולכים. אח קחו בחשבון שהם בדרך כלל מונחים על משטחים שונים, וזה נורמלי שאפילו אנשים אחרים נוגעים בהם ומשתמשים בהם. לכן, בהינתן העובדה שאינכם שוטפים ידיים בכל פעם לפני שאתם נוגעים בהם, הם הופכים את הידיים שלכם לכר פורה לחיידקים, וללא ניקוי על בסיס קבוע, כל החומרים האלה מועברים למשטחים בהם נגעו, כולל הפנים והפה שלכם.

זו הסיבה מדוע יש לחטא פריטים אלו לפחות אחת ליום או לאחר כל שימוש.

קנקני קפה

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

עבור חובבי הקפה, קנקני הקפה הפכו לפריט חובה בביתם, אך ניקוי הפילטרים והקנקנים הוא הרגל חשוב שיש לפתח אם אתם רוצים לשמור על הבית בריא ככל האפשר. לכן, מומלץ לנקות את קנקני הקפה שלכם לאחר כל שימוש, להסיר את הפילטר ולנקות ביסודיות את הכלי. יש לבצע ניקוי אבנית כל 3 חודשים כדי להסיר את מצבורי המינרלים בתעלות והצינורות.

קערות מזון ומשקה של חיות המחמד

© Depositphotos.com

חיות מחמד הן תוספת נעימה לבית. הם בעלי ברית נאמנים וחמודים שתמיד יהיו שם כדי לתמוך בכם בצרכים שלכם. אבל חשוב מאוד גם לקחת בחשבון שהם יכולים להיות כר פורה להעברת מחלות לבני אדם, לכן חשוב מאוד לפתח שגרת ניקיון עבור הפריטים בהם הם משתמשים, כמו קערות, שיש לשטוף אחרי כל ארוחה, כלי מים, שיש לשטוף כל יומיים, והצעצועים שלהם. תדירות השטיפה תלויה בהוראות שניתנו ע״י היצרן.

שטיחים ומחצלות

© Depositphotos.com

פריט העיצוב הזה הוא פופולרי מאוד בכל העולם בשל היכולת שלו להעניק תחושה של חמימות ונוחות באזורים החשובים בבית. בכל מקרה, תלוי במספר האנשים החולקים את החלל ותדירות השימוש בשטיחים ובמחצלות, עליכם לשקול שטיפה תכופה יותר או פחות. בכל מקרה, קחו בחשבון שהם בעלי יכולת ספיגה גבוהה של אבק, קרדיות, וחיידקים – רובם נמצאים על סוליות הנעליים שלכם. זו הסיבה מדוע מומלץ לשאוב אותם לעתים קרובות. מומלץ לעשות זאת כל שבוע, ואם יש לכם חיות מחמד, לעתים קרובות יותר, כדי להרחיק את האבק, הלכלוך, והאלרגנים.

תיקי איפור

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

מחקר שבוצע ע״י אוניברסיטת אסטון מצא כי 9 מתוך 10 תיקי איפור הם בעלי פוטנציאל לאירוח חיידקי על קטלניים. למעשה, המחקר הזה הצליח להוכיח שנמצאה בקטריה שיכולה לגרום למחלות כמו זיהומי עור אם המוצרים נמצאים בסמוך לעיניים או לפה, לכן זה חשוב מאוד לשמור על תיק האיפור שלכם מסודר כל הזמן ולנקותו על בסיס קבוע כדי להימנע מזיהומים כאלה.

המחקר קובע ש״יש לנקוט בפעולות כדי לחנך את הלקוחות ואת תעשיית האיפור באופן כללי לגבי הצורך לשטוף את הספוגים על בסיס קבוע ולייבשם לחלוטין, כמו גם את הסיכון בשימוש במייקאפ לאחר תאריך התפוגה שלו״. לדוגמה, האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה ממליצה לשטוף את מברשות המייקאפ אחת ל-7 או 10 ימים כדי להגן על העור ולמנוע חשיפה של הפנים לבקטריה ופטריות.

ואתם, באיזו תדירות אתם מנקים את המקומות והפריטים הללו? מהי עצת הניקיון הטובה ביותר שלכם?