22 עצות פסיכולוגיות שיכולות להפוך אתכם לאשפי שיחה

לא כולנו מרגישים מוכשרים בניהול שיחות אבל ישנם טריקים וטיפים פסיכולוגיים רבים שיכולים לעזור לכם לפתח סביבה ולאסוף סביבכם אנשים. בטריקים האלה משתמשים פסיכולוגים וגם אנשים רגילים בחיי היומיום שלהם.

צוות האתר שלנו מצא 22 טריקים פסיכולוגיים שבאמת עובדים.


* אם אתם לא יודעים על מה לדבר, הניחו לפרטנר שלכם לשיחה לספר על עצמו. הקשיבו בצורה פעילה: הנידו בראשכם, שאלו שאלות פתוחות הנודעו להבהרה, הראו אמפתיה אם הרגע הוא עצוב וחייכו אם הפרטנר שלכם אמר משהו צמחיק.
* כדי ליצור קשר עם אדם, נסו לסנכרן את הנשימה שלכם עם הנשימה של הפרטנר שלכם לשיחה.
* בטריק הזה משתמשים בדרך כלל פסיכולוגים, אבל השאלה ׳האם אני מבין נכון ש…?׳ יכול להיות שימושי מאוד מול כל אדם. זה גורם לפרטנר של השיחה שלכם להבין שמקשיבים להם בזהירות והם יוכלו להעריך את עצמם בצורה ביקורתית יותר.
* העצה הזו לא אתית במיוחד, אך היא יעלה: אם אתם רוצים להרגיש יותר ביטחון בחברת אחרים, דמיינו שאתם מלכים או מכלות ושהאחרים הם המשרתים שלכם. אל תפריזו במשחק.
* כדי להפסיק לחוש חוסר מנוחה באירוע או במסיבה, הגיעו מעט מוקדם יותר. זה יעניק לכם את הזמן לבחור את המקום הנוח ולהתרגל לאווירה או לאנשים. בנוסף, אנשים שמאחרים מקבלים יותר תשומת לב מאלו שמגיעים בזמן או מוקדם יותר.


© Vecteezy.com


* אם אתם צריכים לסדר את המחשבות שלכם במהירות ולנאום, אבל אתם לא חשים ביטחון, אמרו לעצמכם, ׳אני חושב…׳ ותראו את הרגשות והדאגות שאתם חשים. זה יאפשר לכם לחשוב בצורה מופשטת ולהביט בעצמכם מהצד.
* אם אתם שמישהו רוצה לבקר אתכם או את הרעיונות שלכם במהלך פגישת עבודה, שבו לידם, זה ירגיע את האדם הה מעט.
* אל תשימו תיקים, ספרים, או דברים אחרים ביניכם ובין העמית שלכם לשיחה אם אתם יושבים לשולחן. אם יש לכם משהו ואם לא יודעים איפה לשים אותו, החזיקו אותו ביד אחת. אם תחזיקו אותו בשתי הידיים, זה ייתן רושם שאתם סוגרים את עצמכם.
* כדי לגרום למחשבה שלכם להישמע משמעותית, אמרו ששמעתם אותה מהורה או מורה.
* אם אתם מתווכחים עם עמית לשיחה, אל תעמדו בניגוד אליהם, אלא לצידם – זה יעזור לצמצם את הדרמה.


© Depositphotos.com

* שימו לב לבצע עיניו של האדם שמציגים בפניכם וחייכו בו בעת. קשר עין יחזיק כמה שניות ויפתח גישה חיובית כלפיכם.
* אם מישהו מספר בדיחה מעליבה עליכם, בקשו מהם לחזור על הבדיחה או להסביר אותה. במקרה הזה, הבדיחה כבר לא מצחיקה, והאדם יחוש מבוכה.
* כשאתם אומרים, ׳אני זקוק לעזרה׳, אדם מרגיש חשיבות וצורך אפילו אם בסך הכל ביקשתם ממנו לתת לכם עט.
* אם אתם צריכים ללחוץ את ידו של אדם, חממו את ידיכם לפני כן. ידיים חמות יוצרות רושם ראשוני טוב יותר.


© Depositphotos.com

* אם הפרטנר שלכם לשיחה שואל אתכם שאלות בלתי ראויות, הפריעו להם ושאלו אותם שאלות גם כן. דברו על הנאום שלו, החליפו נושא, ואל תתנו להם הזדמנות לסדר את המחשבות שלהם. זה יגרום להם להפסיק לשאול אתכם שאלות כאלה.
* אם אתם לא יכולים לומר לא לאדם שמבקש מכם טובות ללא הרף, התחילו לבקש מהם גם דברים. כמה שיותר, יותר טוב.
* אם הוזמנתם לאירוע או מסיבה ואתם לא בטוחים שאתם רוצים להישאר שם זמן רב, אמרו להם מראש שאתם באים אך לא יודעים כמה מן תישארו בגלל שאתם ממתינים לשיחה חשובה.
* דמיינו שכבר נשכרתם במהלך ראיון עבודה ושהפגישה הנוכחית נועדה רק כדי לשוחח על התנאים וודאו, פעם נוספת, שזו הייתה הבחירה הנכונה.


© Depositphotos.com


* אם אתם רוצים לשכנע אנשים במשהו, אל תשתמשו במשפט ׳אני חושב ש…׳ ו׳נראה לי ש…׳
* אם שאלתם ממישהו את מכל האוכל שלו, החזירו אותו מלא בעוגיות. זה לא יקר אך האדם יסמפט אתכם מיד.
* אם אתם מתקשים לזכור שמות של אנשים, בטאו את שם האדם שזה שמעתם כמה פעמים במהלך השיחה עם אותו אדם. זה יעזור לכם לזכור את שמו טוב יותר וגם יפתח גישה חיובית של האדם כלפיכם.
* שפרו את מצב הרוח שלכם לפני פגישה כדי שתרגישו מאושרים יותר. זה יגרום לאנשים שאתם עומדים לפגוש להרגיש שמחים גם כן והם יקשרו אתכם אם מצב רוח טוב. רגשות קשורים בזיכרון. אם אתם גורמים לאנשים לחוש אושר ולצחוק, הם יזכרו אתכם בהקשר חיובי.


© Depositphotos.com

אילו טריקים פסיכולוגיים אחרים אתם מכירים? ספרו לנו עליהם בתיבת התגובות בהמשך!