4 הורים התאהבו והקימו משפחה 4 כיוונית, ומגדלים את ילדיהם ׳באופן שוויוני׳
בימינו, התרחב הרעיון המסורתי של הפרטים המרכיבים משפחה. יש אנשים בוחרים לחיות במערכות יחסים פוליאמוריות, בהן משתתפים רבים יולדים ומגדלים את כל ילדיהם תחת קורת גג אחת. הגיבורים שלנו הפעם הם דוגמה טובה לאופן בו משפחה שכזו סוללת את דרכה לאושר. הם משתפים בפרטים מעניינים של אורח חייהם הבלתי שגרתי.
הכל החל עם חברות טובה
© polyfamory / Instagram
משפחות מגיעות בכל הצורות והגדלים, וזה בדיוק המסר ששני הזוגות ו-4 ילדיהם מקדמים. מערכת היחסים שלהם, הידועה כעת כ-״polyfamory״, החלה באופן בלתי צפוי.
אליסיה רוג׳רס, 34, ובעלה, טיילר, 35, מצאו עצמם מתאהבים בזוג נשוי אחר איתם היו חברים: שון הרטלס, 46, ואשתו טאיה, בת 28.
אליסיה אומרת שהיא ובעלה לא חיפשו פוליאמוריה וגם לא רצו לנהל מערכת יחסים רומנטית עם יותר מאדם אחד באותו הזמן. ״לא ידענו אפילו מה זה פוליאמוריה עד שהתחלנו לפתח רגשות זה כלפי זו״, אומרת אליסיה בראיון.
בני משפחת רוג׳רס, להם כבר היו ילדים, החליטו לנסות רביעייה פוליאמורית, וב-2020, אליסיה וטיילר עברו לגור עם שון וטאיה, וקיבלו החלטה לגדל את ילדיהם יחד.
הילדים היו מוכנים לתצורת המשפחה החדשה
© polyfamory / Instagram
המסר הנכון עבור הילדים כבר היה שם מהתחלה.
טיילר משחזר, ״הילדים שלנו כבר ידעו שאנחנו יוצאים עם שון וטאיה. אמרנו להם, ׳אתם יודעים, לאימא יש חבר ולאבא יש חברה, ואנחנו עוברים לגו יחד, ונהיה משפחה גדולה, והם יעזרו לנו לשמש לכם כהורים, אז אנחנו נצטרך שתנהגו בהם כפי שאתם נוהגים בנו – כהורים׳״
היתרונות בתצורת משפחה כזו אינם ניתנים להכחשה, מודים ההורים. שון אומר שהידיעה כי ילדיו נמצאים תמיד עם הורה אחד לפחות, היא ׳אנחת רווחה גדולה׳.
ההורים הפוליאמורים מודים כי ילדיהם זוכים ללמוד שיעורים חשובים אודות דינמיקות משפחתיות ויודעים שההורים שלהם תמיד ׳יאהבו ויתמכו בהם לא משנה מה׳.
ההרכב כבר קיבל לשורותיו 2 חברות חדשות
© polyfamory / Instagram
שנה לאחר המעבר, התרחבה המשפחה הגדולה עוד יותר, ועברה ממשפחה בת 6 נפשות למשפחה בת 8 נפשות, והביאה לעולם 2 תינוקות חדשים במרץ 2021 ובאוקטובר 2021.
״אני ילדתי אחד וטאיה את האחר״, אומרת אליסיה, ומסבירה שהם ׳לא מווסתים את הביולוגיה״, כך שהם לא יודעים מי מ-2 הגברים הוא האב הביולוגי של כל תינוק.
״כולנו הורים בצורה שוויונית לכל הילדים, וזה לא נתון לדיון או וויכוח״, אומרת אליסיה. ״זה לא משהו שאנחנו מנסים גם להסתיר מהילדים שלנו. אם הם רוצים לדעת מאיפה מגיע ה-DNA שלהם, אנחנו נאמר להם. אבל בשלב זה בחייהם, זה לא משנה״.
״אנחנו רוצים לעשות כל שביכולתנו כדי לוודא שכולם מרגישים כהורים שווים״, מוסיפה טאיה. ״בשלב זה, מציאת המקורות הגנטיים לא תשנה דבר״
