9 דרכים לגרום למערכת העיכול שלכם לעבוד באין מפריע
כשאנחנו אוכלים הרבה כרוב, יש לנו התכווצויות ובעיות של גזים. זה מתרחש בגלל סוכר שהקיבה שלנו לא יכולה לעכל. אבל באמצעות תנוחות יוגה מסוימות או שינה על צד שמאל, אתם יכולים לשפר את זרימת הדם והעיכול. בואו לא נשכח מהמצב הרגשי שקשור גם הוא לכך. למעשה, רמות גבוהות של סטרס או חרדה יכולים לשבש את מערכת העיכול שלנו, כפי שהראה מחקר.
צוות האתר שלנו חיבר רשימה של 9 דרכים פשוטות אך יעילות לשיפור העיכול שלנו שכולנו יכולים לעשות על בסיס יומי, והגוף שלנו יודה לנו על כך מאוחר יותר.
לישון על צד שמאל
© BruceBlaus / Wikimedia Commons
הקיבה והלבלב נמצאים בצד שמאל של הגוף והם חלק ממערכת העיכול. שכיבה על צד זה מאפשרת למזון לעבור מהקיבה שלכם למעי הדק. זה גם מאיץ את שחרור האנזימים מהלבלב, אשר אחראים לפירוק המזון. שינה על צד שמאל גם מקטינה את הסיכויים לסבול מצרבת.
איכלו יותר סיבים ומזון מותסס
© Mx. Granger / Wikimedia Commons, © Bdubay / Wikimedia Commons
סיבים עוזרים לווסת את תנועת המעי. רוב המזונות העתירים בסיבים הם גם דלים בסוכר, שומן, וקלוריות, ולכן בריאים יותר באופן כללי. שיבולת שועל, שעועית, או פירות הם מקור מעולה לסיבים. תוכלו גם להוסיף מזונות מותססים לדיאטה שלכם. סוגים מסוימים של יוגורט לבן ופשוט מכילים פרוביוטיקה, שהיא בקטריה טובה למעי שלכם. הנפוצים ביותר הם הביפידובקטריום והלקטובסילוס, שמשפרים בעיות בעיכול ומצמצמים סימפטומים הקשורים בתסמונת המעי הרגיז.
הימנעו ממזונות קשים לעיכול
© depositphotos.com, © depositphotos.com
מזונות שומניים כמו צ׳יזבורגר, צ׳יפס, או פיצה יכולים לגרום לכם לתחושת נפיחות למשך שעות רבות מאחר והגוף זקוק ליותר זמן כדי לעכל אותם. סוג זה של מזון יכול גם להגביר את הגזים בקיבה, התכווצויות, או בעיות בעיכול. זה יכול גם להשפיע על היכולת שלכם להתרכז, לכן מוטב לשמור על דיאטה מאוזנת שבבסיסה פירות, ירקות, ובשר רזה.
אך היזהרו: יש ירקות כמו כרוב שיכולים לגרום לבעיות גזים מאחר וזה מכיל רפינוז (raffinose), סוכר מורכב שהקיבה לא יכולה לעכל. צנים הוא אחד מהמזונות שמסייעים בעיגול מאחר והעמילן שהוא מכיל מסייע בשלשול.
וודאו שדעתכם אינה מוסחת בזמן שאתם יושבים לאכול
כשאנחנו אוכלים בזמן שאנחנו הולכים, אנחנו נוטים לאכול יותר בגלל שאנחנו לא מנטרים את גודל המנות שלנו והקיבה שלנו מתרוקנת מהר יותר. כשאנחנו יושבים, זרימת הדם שלנו משופרת. אפילו לאכילה ברגליים משולבות יש יותר יתרונות מאחר והיא מקלה על לחץ הדם סביב הלב שלנו ומאפשרת עיכול תקין יותר של המזון.
מים מסייעים בעצירות
© depositphotos.com, © depositphotos.com
מים עוזרים לפרק את המזון שאנחנו אוכלים כדי שהגוף יוכל לספוג את הנוטריינטים בצורה טובה יותר. חרף האמונה הרווחת שלא מומלץ לשתות מים בזמן האוכל, זה לא נכון למעשה. מים עוזרים בעיכול וזה מסייע מאוד אם אתם סובלים מעצירות. שתייה במהלך הארוחה יכולה גם להשפיע על גודל המנות שלכם.
נסו תנוחות יוגה שונות
© depositphotos.com, © depositphotos.com
יוגה משפרת את זרימת הדם באזור מסוים, אז תוכלו לשלב 15 דקות של מתיחות בכל יום כדי לשפר את העיכול שלכם. לדוגמה, תנוחת מריצ׳יאסנה (Marichyasana), בה אתם מרימים ברך אחת מעלה ומסובבים את פלג הגוף העליון, עוזרת לספוג את הנוטריינטים החיוניים מהמזון; מאיצה את תפקודי האיברים באזור הבטן, כמו הכבד והכליות; ומרגיעה את המוח.
תנוחת אוטנאסאנה (Uttanasana), שהיא עמידה קדימה בכיפוף, היא תנוחה תרפויטית ולה יתרונות רבים. היא לוחצת את אזור הבטן ומשפרת את זרימת הדם לאיברי העיכול שלנו. זה גם מרגיע מאוד את הגוף. הבוקר הוא הזמן המושלם ליוגה, אבל אל תנסו לעשות את התנוחות הללו מיד לאחר שאכלתם. אחרת, לא תרגישו טוב.
אכלו בשעות ספציפיות בכל יום
© depositphotos.com, © depositphotos.com
זה מכוון את השעון הביולוגי והגוף שלנו יודע מתי מתרחש העיכול. אכילה בצורה בלתי סדירה עשויה לגרום לבעיות בריאותיות שונות, וזה גם יכול לגרום לכם להעלות במשקל. אם לוח הזמנים שלכם צפוף מדי, נסו להכין את המזון שלכם מראש ואכלו באותה השעה במשרד.
מדיטציה עוזרת לווסת את רמות הסטרס שלכם
כשאנחנו במתח, הגוף שלנו מרגיש את הלחץ ומאט את העיכול. זה מסתכם בנפיחות, התכווצויות, בעיות בעיכול, או עצירות. זה יכול גם לחולל את התופעה ההפוכה ולהאיץ את העיכול, וכך לגרום לכם לבקר בשירותים לעתים קרובות יותר.
כשאתם מצויים תחת לחץ רב, ייתכן ואנו חווים עלייה או ירידה בתיאבון. אף אחד מהמצבים לא מיטיב עם הבריאות שלנו, לכן נסו לעשות מדיטציה או להעביר מטלות מהיום הנוכחי ליום המחרת. אל תנסו להיות סופרמן ולבצע את הכל, הבריאות שלכם יותר חשובה מכל דבר אחר.
נסו את שיטת הנשימות 4-7-8
© depositphotos.com
זה יכול לווסת את ההשתוקקויות שלנו למזון, לשפר את השינה, לצמצם את רמות החרדה, ולשלוט בתגובות הרגשיות. כל שאתם צריכים לעשות זה להכניס אוויר במשך 4 שניות, לעצור את הנשימה במשך 7 שניות, ולשחרר לחלוטין למשך 8 שניות. מומלץ לעשות את זה 4 פעמים בסך הכל.
זכרו להקשיב לדברים שהגוף שלכם מנסה לומר לכם. אם סימפטומים כמו התכווצויות, כאבי בטן, או נפיחות חמורה נמשכים במשך מספר ימים, עליכם להיוועץ ברופא שלכם.
כיצד אתם מטפלים בבעיות עיכול? שתפו אותנו בטיפים שעזרו לכם!
