9 טעויות היגייניות שאנחנו מחשיבים כתמימות מחוסר ידיעה

אנחנו למדים את העקרונות הבסיסיים בטיפול עצמי בילדות. כולם מבינים כמה חשוב לשטוף ידיים ולצחצח שיניים על בסיס קבוע. אך לעתים קרובות, אנחנו לא חושבים על הרגלי ההיגיינה שיכולים דווקא להזיק לנו. אפילו האופן בו אנחנו מייבשים את גופנו אחרי המקלחת וקוצצים ציפורניים חשובים.

צוות האתר שלנו הכין רשימה של טעויות היגיינה נפוצות שרבים מאיתנו עושים.


אנחנו תמיד מתחילים לצחצח שיניים באותו המקום

© user18526052 / Freepik© user18526052 / Freepik

כשאנחנו מתחילים לצחצח שיניים באותו המקום, אנחנו מקדישים את רוב תשומת הלב שלנו לשיניים שאנחנו מצחצחים קודם. השיניים שאנחנו מצחצחים אחרונות לא מקבלות מספיק תשומת לב בגלל שאנחנו נוטים להשתעמם עד שאנחנו מגיעים אליהן. לכן, רופאי שיניים ממליצים שלא להתרגל ולצחצח באותה תבנית ותמיד להתחי בשן שונה כדי לנקות אותן ביתר יעילות.


אנחנו שוטפים פנים אחרי שאנחנו עוסקים בפעילות גופנית, לא לפני

© jcomp / Freepik© freepik / Freepik

מומחים מאמינים שזה יותר חשוב לשטוף לפני הפעילות הגופנית. מוטב לשטוף את האיפור או הלכלוך מראש, ולא תצטרכו לדאוג לגבי ניקיון העור שלכם אחרי האימון. אם לא תעשו זאת, מוטב שלא תנגבו את הפנים מהזיעה אחרי האימון – אחרת, אתם מסתכנים בסתימת הנקבוביות שלכם. מספיק לטפוח קלות על העור במגבת כותנה.

אנחנו קוצצים ציפורניים רטובות

© freepik / Freepik

ציפורניים רטובות הן רכות יותר מיבשות, לכן נראה קל יותר לקצוץ אותן. אבל למעשה, השיטה הזו גורמת גם לאי נוחות אחרת, מאחר והציפורן מתעקלת והחתך הופך לקרע. קצוות לא שוות בציפורניים נתפסות בבגדים, מה שעשוי להזיק גם לבגד וגם לציפורן. זו הסיבה מדוע מוטב לקצוץ ציפורניים יבשות.

אנחנו סומכים על יעילותם של מגבונים לחים

© Drazen Zigic / Freepik© ivabalk / Pixabay

מגבונים אנטיבקטריאליים הורגים את החיידקים, אבל רק על ידיים נקיות. אם העור מכוסה בלכלוך או שומן, האלכוהול במגבון לא מצליח לחדור לעור. שטיפת הידיים על בסיס קבוע יותר אמינה במקרה הזה.


מגבונים לתינוק לא מכילים מספיק אלכוהול כדי להסיר וירוסים ובקטריות בכלל.

אנחנו מייבשים את הגוף שלנו יותר מדי אחרי המקלחת

© Yan Krukov / Pexels

מומחים לא ממליצים לנגב את עצמכם מיד אחרי המקלחת. בעזרת מגבת, אנחנו מסירים את תאי העור המתים שמגנים על העור. במקום, מוטב לחכות עד שהעור יתייבש בעצמו, או לטפוח קלות בעזרת מגבת במקם לשפשף.

אנחנו משתמשים בפדים ובטמפונים מבושמים

© Bessi / Pixabay

מוצרי היגיינה נשיים ומבושמים יכולים לשבור את איזון ה-pH בעור, ולגרום לגירוי. שווה לבחור מוצרים היגיניים שלא מכילים כימיקלים עודפים, כמו ניחוחות.

אנחנו משתמשים ביותר מדי משחת שיניים

© PxHere© 螺钉 / Wikimedia Commons© CC BY-SA 3.0

רופא שיניים לא מסכימה עם האמרה לפיה ככל שאנחנו משתמשים ביותר משחת שיניים, כך זה יותר טוב לשיניים שלנו. צחצוח השיניים עם הרבה משחה יכול לגרום לרעלת פלואור אצל ילדים. הנזק הזה לשכבת ההגנה של השן נגרמת ע״י יתר פלואוריד, שיכול להכתים את השן עם הגיל ולהפוך אותן יותר רגישות בפני שחיקה.

רעלת פלואור משפיעה בעיקר על ילדם. אך למרות זאת, שימוש ביותר מדי משחה המכילה חלקיקים פולשניים בשילוב צחצוח נוקשה של מברשת השיניים יכול להחליש את שכבת המגן של השן. אתם יכולים להימנע מכל הבעיות האלה אם תשתמשו בכמות השווה לאפון בכל צחצוח.

אנחנו משתמשים כל הזמן באותו הדיאודורנט

© Ana Essentiels / Unsplash

עם הזמן, הגוף שלנו מתרגל לדיאודורנט. אם אנחנו מחליפים אותו לעתים רחוקות, הם כבר לא עובדים כנגד ריחות רעים. לכן, זה נחשב שימשי לנסות דיאודורנטים מחברות אחרות אחת לזמן מה

אנחנו מנקים את האוזניים אבל לא שוטפים אותם מאחור

© Vladimir Gjorgiev / Shutterstock.com© AlexandreNunes / Shutterstock.com

אנשים לא צריכים לנקות את האוזניים שלהם בכלל. אבל אם הגוף מתחיל לייצר המון שעווה, שיכולה לגרום לחוסר מנוחה או אובדן שמיעה, מוטב להתייעץ עם רופא שיחליט על המשך טיפול.

באותו הזמן, לעתים קרובות אנחנו שוכחים לנקות את האזור שמאחורי האוזניים שלנו, למרות שמומלץ לעשות זאת על בסיס קבוע. אם לא נעשה זאת, העור מתחיל להפיק ניחוח בלתי נעים. כדי למנוע מזה להתרחש, עליכם לשטוף את האזור שמאחורי האוזניים שלכם בסבון ומים על בסיס יומי.

אילו מההרגלים הללו אתם כבר מקיימים? מה הייתם מוסיפים לרשימה שלנו?