9 עובדות לגבי מזון שמהתלים בכם במשך שנים
שמן דקל הוא מזיק מאוד, מונוסודיום גלוטומט ממכר, ותפוחי אדמה יש להסיר מהתפריט שלנו – אלו הם דברים שאנחנו ממשיכים לשמוע פה ושם.
צוות האתר שלנו אסף את המיתוסים הפופולריים ביותר אודות מזון ובדק האם עלינו להאמין להם או לא. אל תפספסו את חלק הבונוס שלנו בסוף מאחר והוא עלול לשנות את ההשקפה שלכם לגבי אכילה בריאה אחת ולתמיד.
בלאטה יש פחות קפאין מאספרסו
אנשים רבים בטוחים שבאספרסו יש יותר קפאין. זהו טעמו הרווי של המשקה הזה שגורם לבלבול, מאחר והוא לא משפיע על ״חוזק״ המשקה. למעשה, כמות הקפאין בלאטה, בקפוצ׳ינו ובאספרסו זהות לחלוטין וזה תלוי בסוג הקפה והתערובת.
יש לאכול פירות וממתקים לקינוח בלבד
תזונאים לא מסכימים עם הטענה ההזו. מומלץ לאכול פרי לארוחת בוקר או כחטיף אחר הצהריים, בעוד שמוטב לאכול ממתקים בבוקר בלבד מאחר וכמה קוביות שוקולד שנאכלו בחצי הראשון של היום לא יגרמו לעליית אינסולין חדה. מוטב להתרחק מסוגר ומאפים אחרי ארוחת הצהריים.
מונוסודיום גלוטומט מסוכן לבריאות שלכם
Е621, המלח הנתרני של החוצמה הגלוטמית, הוא אחד מתוספי המזון המוכרם בעולם. זוהי נוסחה שהומצא הביפן. ב-1908, הביוכימאי קיקונאה איקדה מיצה את המונוסודיום גלוטומט מאצה ותיאר את טעמה כ׳אוממי׳, שפירושה טעים. למעשה, האלמנט הזה נמצא ברוב המוצרים הטבעיים כמו גמבה, עגבנייה וכדומה. זה גורם לבלוטות הטעם שלנו לעבוד בצורה אינטנסיבית יותר והיצרנים משתמשים בטריק הזה לתועלתם. הסכנה העיקרית במזון שמכיל Е621 הוא הסיכון לאכילת יתר.
לחם שיפון בריא יותר מלחם לבן
אנשים רבים בטוחים שמוצרים שעשויים מקמח לבן לא עובדם עבור אנשים שרוצים להוריד במשקל ובמקום עליהם לבחור בלחם שיפון. בכל מקרה, כמות הקלוריות בלחם מקמח מלא או לבן היא זהה, מה שמקשה מאוד על עלייה במשקל מאכילת כמות גדולה של לחם מכל סוג. ההבדל העיקרי הוא בקמח – לחם כהה עשוי מקמח שיפון שמכיל יותר סיבים תזונתיים ולכן, עדיף יותר לשמרה על חילוף חומרים בריא. מצד שני, לחם מחיטה מכיל יותר נקבוביות וקל לעיכול; זו הסיבה מדוע מוטב לאכול לחם מסוג זה אם יש לכם בעיות בצינורית העיכול.
גרנולה הוא החטיף הטוב ביותר
חטיף אמריקאי פופולרי האהוב על אנשים שאוכלים בריא בכל העולם הוא שילוב של שיבולת שועל אפויה, אגוזים ודבש – כל מה שהופך גרנולה לאחד מהחטיפים הבריאים ביותר. בכל מקרה, במרדף אחרי ההורדה בכמות הקלוריות, יצרנים מוסיפים לעתים קרובות ממתיקים מלאכותיים למוצר הזה. ממתיקים אלה גורמים לתיאבון מוגבר ולעתים קרובות אנחנו פשוט אוכלים יותר ממה שאנחנו צריכים.
שמן זית בריא יותר משמן חמניות מכיוון שהוא מאיץ את חילוף החומרים
מומחים טוענים ששמנים העשויים מזרעים הם בריאים אם נצרכים בכמות מוגבלת – לא יותר מ-30 גרם ביום. הם מכילים חומצות שומן בלתי רוויות שמשפרות את ספיגת הכולסטרול, אשר בתורו, מונע מחלות הקשורות בכלי הדם והלב.
סוכר קנים הוא בריא
יש בו מיקרו-רכיבים שימושים אבל הכמות היא בלתי משמעותית. זה בלתי סביר שאדם יהיה מוכן לצרוך כמעט 2 ק״ג של סוכר כדי לקבל את מנת האשלגן היומית. היתרון העיקרי בסוכר קנים הוא שניתן לצרוך אותו גם טרם עבר זיקוק. היתרונות של המוצר שנויים במחלוקת בקרב תזונאים מאחר וזה מכיל 97% סוכרוז והתכולה הקלורית שלו היא כמעט 387 קלוריות ל-100 גרם.
פסטה ותפוחי אדמה מזיקים לגזרה
* זה למעשה לא כל כך מפחיד כמו שזה נראה. תפוחי אדמה מכילים אשלגן, מגנזיום וברזל. בכל מקרה, ישנם כמה דברים שאדם צריך לזכור. התכולה הקלורית ל-100 גרם של תפוח אדמה אפוי היא 80 קלוריות, בעוד שהתכולה הקלורית של אותו המשקל לצ׳יפס היא 317 קלוריות. יתרה מזאת, אם תוסיפו להם רטוב, מספר הקלוריות אף יגבר.
* המצב עם פסטה הוא קצת יותר קשה. 100 גרם של פסטה מסוג ורמיצ׳לי מכילה 114 קלוריות, בעוד שהתכולה הקלורית של פסטה מקמח דורום היא 230 קלוריות. בכל מקרה, פסטה מחיטת דורום מכיל גם ערכים תזונתיים שימושיים רבים וסיבים המכילים פחות עמילן ושומן, בעוד שפסטה רגילה מכילה קלוריות ריקות בלבד.
שמן דקל הוא מזיק
זוהי התכולה הגבוהה של חומצה פלמיטית שגורמת לכולם להאמין שהשמן הטרופי הזה הוא מזיק. הכל בגלל שהחומצה הזו מאיצה את הכמות של הדבר המוכר לנו בשם ״כולסטרול רע״. בכל מקרה, השמן הזה גם מכיל חומצה אולאית שמנטרלת כל נזק שנגרם ע״י החומצה הפלמיטית ולכן, בסופו של דבר, השמן הזה לא משפיע על ספיגת הכולסטרול. שמן זית בתולי כתום הוא מקור לחומצות שומן בלתי רוויות כמו גם בטא קרוטן. הבעיה העיקרית טמונה בעובדה שיצרנית ערמומיים מוסיפים לעתים קרובות שמן דקל זול במקום רכיבים יקרים יותר למצוצרים שלכם וכך מרמים את הלקוח.
בונוס: אתם לא צריכם לוותר על כל המזון האהוב עליכם כדי להוריד במשקל
© depositphotos.com, © depositphotos.com
לעתים קרובות מאוד, במרדף אחר הגזרה המושלמת, אנחנו עושם דיאטות שמכילות רק רכיבים בריאים ושוכחים לבדוק את מספר הקלוריות שבהם. מסתבר שכמה מהמוצרים הנחשבים בריאים מכילים אותה כמות קלוריות כמו המוצרים ה״לא בריאים״. לדוגמה, חופן שקדים מכיל 188 קלוריות, בעוד חופן מנטוס בטעם פירות או סוכריות סקיטלס מכילים את אותה כמות קלוריות. ייתכן ושקדים מכילים יותר ערכים תזונתיים אבל אתם יכולי בקלות להחליפם עם ממתקים בימים מסוימים בדיאטה כשיש לכם השתוקקות לסוכר.
האם הצלחתם לנפץ מיתוס בו האמנתם? האם התם מודעים לעובדה שמוצרים מסוימים זכו למוניטין שגוי? בבקשה, ספרו לנו על כך בתיבת התגובות בהמשך!
